четвер, 29 вересня 2016 р.

З Днем бібліотек З Днем народження у жовтні


У   Жовтні   шановних   колежанок
вітаємо
з  Днем  Народження!


Нехай  дарує  доля  тільки  щастя

Ні  грама  бід,   ні  капельки  страждань!


12.10.1959  -  Чернова Галина Василівна –
                             заступника  директора
     з  питань  обслуговування  дітей  Новгородківської  РЦБС


29.10.1967   - Дзигар Олена Миколаївна –
                                   керівника
міської  бібліотеки-філії  для  дітей  №8  Світловодської  МЦБС


*************************



30  вересня - професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек – дитячі бібліотекарі області зустрічають разом зі своїми юними відвідувачами, для яких підготували подарунки-заходи, насичені щирими розмовами про книгу, різноманітними інтелектуальними та інтерактивними іграми. 
Серед таких заходів: 
Дні відкритих дверей «Читайте і будьте щасливі», «Бібліотека відома і невідома», «Бібліотека запрошує на побачення» (Олександрівська, Петрівська РДБ, Олександрійська ЦМДБ ім. Ю.Гагаріна); 
рандеву з книгою «Читайте з нами українське» (Новомиргородська РДБ); 
імідж-коктейль «Під шелест сторінок улюблених» (Благовіщенська РДБ);
бібліо-шоу «Світ чудес – дитяча бібліотека» (Гайворонська, Компаніївська РДБ); 
віртуальні мандрівки «Найбільші бібліотеки світу та України» (Долинська РДБ); 
рекламний мікс «Цей дивний світ бібліотека», флеш-моб «Магія читання» (Вільшанська РДБ); 
бібліо-гра «Зі святом, книжкова країно!» (Олександрівська РДБ).

пʼятницю, 16 вересня 2016 р.

Ювілей Добровеличківської РДБ

14 вересня Добровеличківська районна бібліотека для дітей 
святкувала 65-річний День народження.
Громада селища вітала знану й улюблену дитячу бібліотеку. Немало щирих побажань прозвучало на адресу колективу на чолі з директоркою П.Д.Філіповою від представників районної ради, відділу культури і туризму РДА, спонсорів, колишніх і нинішніх читачів, колег, друзів. Але найкращими для бібліотекарів стали вітання від користувачів-дітей, висловлених у віршах, піснях, танцювальних номерах.
Творчості і наснаги шановним колежанкам!
Процвітання чудовому закладу!


                       

                              
      

















пʼятницю, 2 вересня 2016 р.

Нове у бібліотечному світі

Бібліотерапія

Великобританія

Бібліотерапія від коли з’явилась завжди користувалась популярністю, але широкого застосування набула нещодавно. Про це пишуть і розповідають багато видань як друкованих, так і електронних. Варто лише звернутись до Інтернету. 
Сьогодні – це один із кращих рецептів виходу із важкого морального стану вважають спеціалісти.
Наприклад, Міністерство охорони здоров'я Великої Британії у 2013 році затвердило реалізацію програми, за якою лікар прописує пацієнтові як терапію читання книжок. До рекомендованого списку ввійшло 30 життєствердних зразків психологічної літератури. Для кожної конкретної психічної проблеми - своя книга, котру можна легко відшукати у британських бібліотеках. Сучасна людина, яка забула про книгу й отримує інформацію з мережевих публікацій та повідомлень, - ідеальний клієнт для бібліотерапевта.
З огляду на це, бібліотекарі наполегливо радять британцям не чекати лікарської консуль­тації, а читати книги зі списку самостійно.

Сполучені Штати Америки

Американські бібліотерапевти, популяризуючи лікувальний ефект від процесу читання, використали допомогу... братів наших менших. Так, в притулок для тварин маленького містечка, що в штаті Пенсильванія, щодня приходять десятки дітей, щоб почитати – не дивуйтеся ... чотирилапим! Учені стверджують, що в компанії з чотирилапими значно підвищується ефективність і комфортність процесу навчання і читання дитини. Вмотивоване читання допомагає відчути свою значущість і поступово з'являється потреба у читанні для власного задоволення. З цією метою, у притулку для бездомних тварин встановили полицю з книгами та відкрили гурток «Книжкові приятелі». Спочатку книжкове зібрання бібліотеки було невеликим, але згодом на «котячі читання», у притулок, стали приходити щодня десятки дітлахів. 
Ось, таким чином, бібліотека позиціонує себе як центр промоції та розвитку читання.