пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

Розширена рада директорів обласних бібліотек

23 березня на базі ОУНБ ім. Д.І.Чижевського відбулась щорічна розширена рада директорів обласних бібліотек, присвячена підведенню підсумків роботи публічних бібліотек Кіровоградщини за 2015 рік і визначенню пріоритетних завдань на 2016 рік. Засідання Ради відбулося за участі директора департаменту культури, туризму та культурної спадщини В. Животовської, директорів трьох обласних, районних і міських публічних бібліотек.  
Учасники зібрання прослухали загальний аналіз роботи бібліотек області за 2015 рік у доповідях директорів 3-х обласних бібліотек. З виступом «Бібліотеки для дітей: підсумки, нові можливості та пріоритети» Т.С. Манжули –  директора ОДБ ім. Т.Г.Шевченка  можна детально ознайомитись на Сторінці методиста сайту ОДБ ім. Т.Г.Шевченка.
Під час заходу було приділено увагу  існуванню мережі бібліотек у ході формування територіальних громад, обговоренню нових законів, які стосуються змін у роботі бібліотек, зокрема, Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 24 грудня 2015 року №911-VIII, Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури» від 28 січня 2016 року № 955-VІІІ, Наказу Мінкультури, Мінфіну і Мінекономрозвитку від 1 грудня 2015 № 1004/1113/1556 про оновлення «Порядок визначення вартості та надання платних послуг закладами культури, заснованими на державній та комунальній формі власності».
 Прозвучала інформація про участь бібліотек області у Загальноукраїнському проекті культурної інтеграції «Український Донбас» відповідно Наказу Міністерства культури України від 30 грудня 2015 року № 1126. Наказом визначено систему міжрегіональної партнерської взаємодії між окремими областями та конкретними районами і містами Донецької і Луганської областей. Партнерами Кіровоградської області є м. Добропілля (Донецька область), Білокуракинський район (Луганська область).
Не менш цікавими були розповіді: про комерційну бібліотеку BotанN м. Києва; проектну діяльність Олександрійської, Долинської районних, Олександрійської міської ім. О. Пушкіна бібліотек.
За підсумками роботи були прийняті рекомендації ради директорів обласних бібліотек, спрямовані на вирішення питань комп’ютерізації, покращення комплектування та збереження фондів, матеріальної бази бібліотек області; подальшу популяризацію читання серед дітей у партнерстві з освітніми закладами та мас-медіа; підвищення кваліфікації бібліотечних працівників.



Немає коментарів:

Дописати коментар