четвер, 8 листопада 2018 р.

Мовою цифр про роботу дитячих бібліотек області

   На нашому блозі ми розповідаємо про різноманітні заходи для юних користувачів. Це – своєрідна інформаційна брама життя дитячих бібліотек області, успіх якої залежить від багатьох чинників роботи бібліотекарів.
Про окремі з них, розповімо сьогодні. Коли до завершення поточного року залишилось менше 2-х місяців, пропонуємо короткий підсумовуючий статистичний аналіз діяльності дитячих бібліотек щодо наповненості закладів користувачами, придбання нової літератури, висвітлення заходів у ЗМІ тощо.
Отже, станом на 1.10.2018 року, згідно квартальних звітів,  послугами дитячих бібліотеках, скористалися 38 тис. відвідувачів, що становить 95,1% до річного плану. Серед них – 4,7 тис. дітей, що користуються бібліотечними Інтернет-послугами. Показник «відвідування» виконано на 84,8% до плану.
Для юних читачів придбано понад 4 тис. книг, які сподіваємось, не залежаться на поличках, адже бібліотекарі завжди пропонують своїм відвідувачам щось новеньке і цікаве.
Фахівці розповідають про свою роботу у різних медійних засобах – на власних і не власних блогах, сайтах, сторінках у соціальних мережах, в електронних виданнях. Загалом, це – 2,8 тис. текстових інформацій, фото, відео, завдяки яким можна переглянути багато цікавих заходів і швидко зорієнтуватись як і з ким працює той чи інший заклад.
Усі бібліотеки організовують заходи з питань підвищення кваліфікації, бо розуміють, що якість роботи і затребуваність закладів залежать від пошуку нового і неординарного у професії. Так, здійснено 57 виїздів до сільських/міських філій. Серед бібліотекарів проведено 92 професійні навчання. Зокрема, семінари, практикуми, школи молодих бібліотекарів, «круглі» столи, дні фахівця, де обговорювалося багато нагальних/актуальних питань.
Можна констатувати, що плани втілюються. Попереду – нові, в яких важливо правильно розставити акценти з обов’язковим урахуванням запитів, інтересів, смаків, поглядів і побажань користувачів дитячих бібліотек.



Немає коментарів:

Дописати коментар