середу, 25 січня 2017 р.

Бібліотечні події 2016

ЦДБ Кіровоградської МЦБС   працювала творчо у різних напрямах. Відбулась презентація першого випуску «Книги читацьких рекордів», в якій зібрано інформацію, підтверджену цифрами та фактами, про найрізноманітніші досягнення дитячого та сімейного читання в міських бібліотеках.
Динамічним і насиченим видався загальносистемний бібліотечний non-stop «Читай. Дивуйся. Пізнавай», присвячений Всеукраїнському дню бібліотек з цікавими заходами: бюро добрих послуг «Щоб книга довше жила»,  літературний подіум «Нові імена в українській літературі», віртуальна подорож до бібліотек світу, персональні інформхвилинки, інтерактивні ігри за книгами, листівка «Емоційна характеристика книги», золота полиця «Улюблені книги бібліотекарів».



Два роки поспіль правова культура юних відвідувачів формується завдяки заняттям бібліотечної Школи громадянської освіти: «Що таке демократична держава»; «Як можна взяти участь у прийнятті державних рішень»; он-лайн-гра «Гілки влади»; лялькові вистави «Чарівний ключик закону» та «Країна прав»; зустріч з капітаном поліції Дарією «Моя нова поліція» (на фото).
З метою поширення знань про Європу проводились заходи: День інформації «Європейська мозаїка» до якого ввійшли інформ-досьє «Українці за кордоном», відео екскурсія «Музика єднає», конкурс-вікторина «Що ми знаємо про Євросоюз», літературна мандрівка «У книг немає кордонів», експрес-інформація «Асоціація ЄС – Україна: що це дасть Вам», он-лайн мандрівка «Країнами Європи»; День вебліографії «Мова - дзеркало культури» до Європейського дня мов, веб-дайджест «Мова серед мов», віртуальна подорож до Музею книги і друкарства України, гра «Європейські столиці».
До роботи бібліотечного клубу «Наталка» долучились психологи-волонтери, які сприяли невимушеній і відвертій атмосфері засідань. Зокрема, це – інформаційні агенції «Яскравий смак життя» і «Магія чарівності», бібліофреш «Спробуй себе у мистецтві народів світу», тренінги «Проблеми лідерства у дитячому колективі» та «Реалії сьогодення: жорстокість у стосунках». Під час клубних дебатів учасники засідань навчались мистецтву діалогу, опановували ораторські навички, накопичували власну скарбничку жестів та інтонацій. Промовистий девіз дівчат-підлітків – «Три «П»: поговоримо, подумаємо, посперечаємось».
У роботі бібліотечного Театру книги «Буратіно», який функціонує 28 років, з’явились нові елементи, що викликають зацікавленість відвідувачів і гуртківців. Зокрема, це: анонси лялькових вистав на сайті бібліотеки, у Facebook та «YouTube»; гуртківці-активісти створили групу любителів театру «Буратіно» у соціальних мережах;
конкурс на кращу декорацію для вистав серед юних акторів, вони ж, і художники, і дизайнери костюмів, ідеї яких використовувались у роботі; показ вистави «Друзі з біди виручать завжди» під акомпанемент юної піаністки, члена гуртка.


 Подією для юних артистів напередодні Дня Святого Миколая  були відвідини вихованців Кіровоградського обласного будинку дитини та передача дарунків зібраних під час акції «Повір у чудо». Приємно відзначити, що учасники Театру книги по-дорослому вирішували це питання: створили рекламний відеоролик із закликом зробити добру справу і порадувати малюків. Завдяки небайдужим городянам дарувальний кошик поповнився іграми та іграшками, які і передали дітям (на фото).


Немає коментарів:

Дописати коментар