вівторок, 31 січня 2017 р.

Бібліотечні  події 2016

Новгородківська  РДБ  приділяла увагу посередництву у навчально-виховному процесі, а саме – вивченню української літератури і мови за допомогою різних заходів. Районний конкурс читців «Не вмре поезія, не згине творчість духу. Іван Франко», до 160-літнього ювілею письменника проводився спільно з РБК. Тут звучали вірші, демонструвались ретро-виставка творів «Я син народа, що вгору йде…» та інсценівки з творів письменника. На літературно-інформаційній годині «Класик української літератури. Іван Франко» звучали поезія і пісні, покладені на вірші Великого Каменяра. 
Під час подорожі у творчість «Твого слова співучого сила» до 145-річчя від дня народження Л. Українки (на фото) користувачі знайомились з виставками –  літературною «Твого слова співучого сила» та вишитих картин «Теплий подих весни» місцевої майстрині Л.Зоріної, слухали вірші, переглядали відеоролик «Видатні постаті України. Леся Українка». Усім запрошеним старшокласникам сподобались заходи, присвячені великому Кобзарю: калейдоскоп віршів, які лунали під звуки кобзи та літературно-музична кав’ярня «Жінки у драмі кохання Шевченка» з цікавою розповіддю про кохання поета і переглядом відеороликів «Жінка у творчості Т.Шевченка», «Музи Шевченкового генія», «Шевченкові жінки», «Т.Г.Шевченко і жінки». Дев’ятикласники дізнались багато нового, побувавши на заході історичний портрет «Михайло Грушевський. 150 років від дня народження». Літературна година «Народжена казкою» розпочалася з гри «Що таке казка?» і повела другокласників у світ української письменниці О. Іваненко з голосними читаннями та обговоренням її творів. Біографічна подорож «Щастя й злощастя Григора Тютюнника», до 85-річчя з дня народження письменника, відкрила семикласникам цікаву історію імен братів Тютюнників. Літературне знайомство «Наталія Хаткіна – дітям» дало можливість третьокласникам послухати голосне читання її книжечки «Про дівчинку Машу і мухомора Яшу» та поділитись враженнями від почутого.

Учасники майже усіх заходів отримали буклети від РДБ: «Жінки у драмі кохання Т.Г.Шевченка», «Цікаві факти з життя Т.Г.Шевченка», «Перекази про Тараса Шевченка», «Леся Українка. Цікаві факти життя», «Ти вірним був сином свойого народу», «Іван Франко і його твори для дітей», «Михайло Сергійович Грушевський».

Немає коментарів:

Дописати коментар