пʼятницю, 7 липня 2017 р.

Традиція літніх читань у бібліотеках краю

    Літні читання розпочались 1 червня і продовжаться до вересня. До цих заходів підключаються усі бібліотеки, що займаються обслуговуванням юних читачів. Готуються заздалегідь, адже діти чекають на нові знайомства з книгами, іграми, мультфільмами, майстер-класами, друзями, захопленнями. Можна сказати, що наші бібліотеки – це чудові місця для корисного дозвілля сучасної дітвори. Отже, є бажання розповісти про цікаві моменти влітку дитячих, сільських і міських бібліотек з їх відвідувачами. 

Гайворонська РБД плідно співпрацювала з таборами відпочину «Капітошка» ЗШ №1, «Веселка» ЗШ №2 та їх загонами «Бджілки», «Сокіл», «Здоров’ятко», «Люди Х», «Водограй». Понад 170 дітей залюбки брали участь у різноманітних заходах: перегляді книжкової виставки «Рідну землю, де живем – Україною зовем», де представлено шлях нашої державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції; віртуальній мандрівці «7 чудес України»; краєзнавчій годині про мальовниче Прибужжя та 7 чудес Гайворонщини; годині цікавих повідомлень «Подорож у світ тварин»; уроці-тренінгу «Школа прав дитини» та казко тренінгу про людяність, милосердя, доброту «Доброта казкова – у наше життя»; бесіді «Українська народна іграшка» та майстер-класі з виготовлення ляльки з кукурудзи, який провела працівник районного краєзнавчого музею Л.Білоус. Великий інтерес викликав віртуальний урок «Океаном комп’ютерних знань», учасники якого дізнавались про переваги Інтернету, різновиди кібер-хуліганства, працювали в групах з побудови позитивних і негативних сторін мережі Інтернет, змагались у знанні Інтернет-термінів, переглядали та обговорювали відео-ролик про безпечний Інтернет. До цього заходу працівниками бібліотеки підготували інформаційний буклет «Безпека в Інтернеті».
Також, бібліотекарі часті гості у літньому таборі «Чайка», де відпочивають діти з усієї області. Так, наприклад, із дітьми з Благовіщенського району провели годину дозвілля «Що? Де? Коли?», веселу гру «Відкриття», вікторину «Хто читає – той не програє» та інші.

У читальній залі Голованівської РБД на «Дегустації літературних новинок» були представлені 39 книг. Першими поласували «смаколиками» учні 3-В класу, що відпочивали в  оздоровчому таборі «Веселка» при  НВК «Голованівська  ЗШ  І-ІІІ ступенів ім. Т.Г.Шевченка – гімназія». Любителям казок до вподоби припали чеські народні казки та казки кримських татар; хлоп’ятам – міні-енциклопедії: «Коні і поні», «Динозаври», «Дикі тварини». Знайшли своїх друзів і чеберяйчики Гопля і Піпля з книжки відомого українського письменника Ю.Винничука, ілюстрованої чудовою художницею Ю. Пилипчатіною.  А юні співаки – Таня і Настя Варинські, Ліза Гусар та Саша Крет були в захваті від збірки пісень відомого сучасного композитора І. Кириліної «Вінок з барвінку». Вони заспівали однокласникам свої улюблені пісні: «Засмутилось кошеня», «Бем-ба ла бем-ба» та інші.

До бібліотеки завітали й учні молодших класів,  що відпочивали в оздоровчому таборі «Дзвіночок» філії НВК «Голованівська ЗШ І-ІІІ ступенів ім. Т.Г.Шевченка – гімназії» «Межирічківська ЗШ». Для них працівники закладу  провели  екскурсію бібліотекою, відео вікторину «Упізнай  казку», гру «Запитання з чарівної скриньки». Також, діти переглянули буктрейлер на книгу Вс. Нестайка «Незвичайні пригоди в лісовій школі».  На згадку про зустріч бібліотекарі подарували гостям книжкові закладки.  
Бібліотекарі Побузької МБД Голованівського району організували і провели оригінальну розважальну програму «Детектив – шоу» або День детектива, на який запросили вихованців пришкільного оздоровчого табору «Усмішка» (учні 4-В класу). Під час проведення шоу діти відповідали на запитання конкурсу «Жаргон», у конкурсі «Докази» розпізнавали на дотик та запах предмети, продукти харчування та рослини. Особливий артистизм діти проявили у конкурсі «Образ», в якому за описом злочинця необхідно було його зобразити. На завершення заходу бібліотекарі провели огляд книжкової виставки «Генії детективного жанру». Зрозуміло, що діти – у захваті, бо весело, неординарно, цікаво, з гумором і пізнавально.
Відвідувачам Компаніївської РБД запам’ятались екскурсії до бібліотеки «Бібліотечне місто», весела і яскрава розважально-ігрова програма «Весь світ у долонях дитини», участь у роботі креатив-майстерки «Хобі-територія» з квілінгу та створення картин із ниток, творчій конкурс на найкращу рекламу книги «Розкажу з любов’ю я про книгу» та перегляди мультфільмів у «Казковому кінозалі».










Немає коментарів:

Дописати коментар