пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Мозаїка бібліотечних заходів

Устинівська РБД     

У роботі з користувачами фахівці робили акцент на різнопланові заходи. Так, напрям щодо формування патріотичних почуттів юних втілювався завдяки заходам, які супроводжувались декламацією віршів, літературно-історичними та географічними вікторинами, мультимедійними презентаціями. Зокрема, це: книжкова виставка «Козаки – України славнії захисники», історико-літературна подорож «Ми – діти козацького роду», перегляд фільму «Острів Хортиця – Запорізька Січ», година-реквієм «Від героїв Крут до героїв Небесної Сотні», історичний урок «На шляху до Соборності», літературно-музична композиція «Сучасні герої Незалежної України», медіа-репортаж про події на Майдані, інтелектуальна вікторина «Любіть Україну!».

Юні користувачі мали велике задоволення від розважально-пізнавальних заходів. У Міжнародний День захисту дітей першокласників запросили до «Острову розваг» з різними  іграми, загадками, ковбойськими перегонами, танцями і піснями, запропонованими літературними героями Карлсоном та Бджілкою. 

Залюбки діти брали участь у програмі «Літо з бібліотекою», завдяки якій побували на екскурсії у бібліотеці, змагались у конкурсах, переглядали виставку новинок «Книжкова країна дитинства» тощо. Заходи відбувались на дитячому майданчику, після яких батьки разом з дітьми часто відвідували бібліотеку.

Квест «Пірацька шхуна або подорож до острова скарбів» зібрав чимало прихильників кмітливості та спритності. Тут потрібно було пройти масу випробувань на знання морської тематики, перетягування канату, змагатись у швидкісному зборі  монет та знайти скарб. 
Не менш цікавою видалась і програма до Міжнародного дня анімації, учасники якої дізнались про історію створення мультфільму, грали в іграх на увагу, логічне мислення, координацію рухів та переглянули мультфільми.
Користувачам-учням 1-4-х класів подобались майстер-класи «Оригінальна закладка – родзинка твоєї книги», в різних техніках виконання, які проводились на їх прохання декілька разів.

Своєрідним новинкою серед заходів бібліотеки були Дні народження юних користувачів на їхнє замовлення. Бібліотекарі розробляли сценарії, займались оформленням та проведенням свят, які сприймались на «ура!».


Немає коментарів:

Дописати коментар