четвер, 2 серпня 2018 р.

БібліоЛіто  –  2018

Знайомимо з окремими бібліотечними заходами для користувачів-дітей влітку, які, як завжди, вирізняються розмаїттям форм.


Вільшанська районна дитяча бібліотека радо вітала у себе на заходах дітей з навколишніх сіл. Дітлахи з пришкільного табору, що у Березовобалківської ЗШ взяли участь у заході «З книгою жити, з добром дружити» під час якого випробували себе в інтелектуальному асорті з цікавими, різноманітними запитаннями і завданнями. На захід  «Літо на книжкових островах» до бібліотеки завітали учні Бузникуватської сільської школи, які з цікавістю слухали розповідь про народження книги, брали участь у вікторинах і конкурсах, відгадували загадки, дивилися улюблені мультики та танцювали.
15 червня  працівники бібліотеки спільно з дитячою школою мистецтв та РБК провели свято  «Острів читання на планеті – Літо!»   для вихованців дитячого табору «Веселка» ВЗОШ І-ІІІ ст.. Кожен міг переглянути новинки на книжковій виставці  «Літо – час для читання», взяти участь в інтелектуальній грі, конкурсі малюнку  «Світліше на світі, коли малюють діти», рухливих іграх, розгадуванні загадок, літературній вікторині  «Хто читає, той перемагає!». А ще діти танцювали разом з учасниками хореографічного гурту «Малдіви». Окрім позитиву та неймовірного драйву наприкінці свята діти отримали солодкі призи за активну участь під час заходу. 

              

Бібліотекар Сухоташлицької СБФ Вільшанської РЦБС радо приймала дітей з літнього табору відпочинку «Чебурашка», для яких провела годину творчості «Зроби сам», під час якої діти виготовляли цікаві саморобки з паперу, які згодом були представлені на виставці творчих робіт «Цікаве хобі».

У читальній залі Голованівської РБД юні відвідувачі з великим зацікавленням зустрічались з Володимиром Семенович Капустіним, відомим українським поетом, перекладачем, членом НСПУ. 
Літератор розповів про свої надбання та досягнення, провів презентацію нової книги – «Ятрань», присвячену Голованівському краю. Протягом десяти років тривала робота на збором, обробкою матеріалів та написанням самого роману у віршах. Роман «Ятрань» Володимир Семенович присвятив своїй дружині – Марії Галюк, уродженці ятранського краю. В творчому доробку Марії Федорівни, як композитора, є романси та пісні на вірші відомих українських поетів, а саме: Володимира Сосюри, Дмитра Павличка, Миколи Сингаївського, Володимира Капустіна та інших.
Вихованців загонів пришкільного табору відпочинку «Веселка» НВК Голованівської ЗШ І-ІІІ ст. ім. Т. Г. Шевченка-гімназії запросили на  book-шоу «Книгомода2018». Діти разом з бібліотекарями демонстрували одноліткам нові, модні і сучасні, книги для вікових категорій «7+», «8+», «9+». 
Також, юні відвідувачі із задоволенням вибирали собі капелюха, що символізував певного літературного героя і розповідали про нього, обирали потрібну книгу і зачитували найцікавіші моменти обраного ними твору під час «Свята  літературних  капелюшків».







Немає коментарів:

Дописати коментар