вівторок, 28 серпня 2018 р.

БібліоЛіто – 2018

Знайомимо з окремими бібліотечними заходами для користувачів-дітей влітку, які, як завжди, вирізняються розмаїттям форм.

Новгородківська РБД неодноразово приймала дітей табору відпочинку «Бригантина» Новгородківського НВК. Відпочиваючим дітям було запропоновано велику програму різноманітних заходів. Зокрема, це: година веселих витівок «Спортивні перегони» з різноманітними конкурсами; хвилинка радісного читання «Веселі книги веселих авторів»; флеш моб «Посмішка літа»; biblio-майданчик «Книжка вийшла погуляти»; каскад цікавої інформації «Рік культурної спадщини в Європі»; гра-подорож «Відкриваємо для себе Німеччину»; бібліозанурення «Таємниці дівочої скрині»; конкурс на швидке читання скоромовок. Дітвора отримала не лише нову інформацію та знання, а й гарний настрій і солодощі. Цікавість викликала краєзнавча тусовка «Дерев’яних справ майстер» з І. Ю. Горобцем, директором ФОП «Горобець», який провів захоплюючу екскурсію столярним цехом, де багато різноманітних станків на яких працює три майстра. У дітей було безліч запитань, на які Ігор Юрійович ледве встигав відповідати. Юні екскурсанти були у захваті.
Дітям із сільскої місцевості біблотекарями Новгородківської РЦБС було, зокрема, заропоновано: фестиваль дитячої творчості «Верблюзькі таланти»; подорож на бібліо поїзді «Бібліотека – наш дім»; програма відпочинку на свіжому повітрі «Під зеленими вітрилами літа»; інтелектуальні ігри «Хто спритніший і розумніший», «Кмітлива дітвора у Верблюжці прожива», конкурсно-ігрова програма «Я + книга = друзі» (Верблюзька СБФ №1); бібліо пікнік «Місце зустрічі – Країна Казок; «Подорож до Країни «Дружба» (Митрофанівська СБФ); читацьке рандеву «Книга скликає друзів» присвячене новій книзі; енциклопедія дозвілля «Літо з книгою на 12 балів», підчас якого діти могли розповідати про свої улюблені книги і рекомендувати друзям (Петрокорбівська СБФ).
Бібліотеки для дітей  Олександрійської МЦБС – це не тільки територія книг, знань, а й дружби з однолітками, захоплюючих і веселих знайомств і «подорожей». У цьому переконались юні городяни – відпочиваючі діти з пришкільних таборів та вихованці дитячих садків міста, які побували на багатьох заходах, підготовлених бібліотекарями. Серед них: розважальний захід «Дитинство – це гомін веселий усюди» (за підтримки міського голови С. Цапюка);  святкове дійство – бібліостихія; літературний детектив «Спробуй і ти себе в ролі детектива»; творче заняття з виготовлення «тунелю», одного з улюблених дитячих розваг; бібліодесант «Ура! У нас канікули — нам сумувати ніколи!» з веселим кроликом Петриком (ЦБД ім. Ю.Гагаріна); правова абетка «Мир і дружба не дива, тільки знай свої права»; година розваг «Весь світ у долонях дитини» (МБД Ф № 3) та багато інших.







Немає коментарів:

Дописати коментар