вівторок, 2 квітня 2019 р.

«Сільські  бібліотеки  –  користувачам-дітям  у  2018  році»

Олександрівський  район

Сільські бібліотеки району вирізнялись прагненням до різнопланових підходів у проведенні заходів для юних користувачів. Про деякі з них.

До Свята «Хай дитинство буде щасливим!» бібліотекарем Цвітненської СБ  було підготовлено декілька насичених, пізнавальних і, водночас, веселих заходів. Конкурс малюнків на асфальті «Моя мирна Україна», в якому не було переможців, бо всі діти старанно «розповідали» за допомогою малюнка свої бачення миру. Бібліотвістер «Пізнаємо у забаві світ» познайомив з іграми різних народів. Особливо дітям сподобались австрійська гра «Кіт-смішко» та італійська – «Водоноси». 
Бібліотечний відео екскурс «Казкова мандрівка країнами Європи», під час якої діти пригадували письменників-казкарів А. Ліндгрен, А. Мілна, Д. Родарі, Б. Чалого, П. Глазового та їхні книги, які можна взяти у бібліотеці і почитати влітку. Несподіваним і приємним було бібліочаювання «За чашкою чаю я загадки відгадаю».
До 250-ї річниці Коліївщини бібліотекар разом із вчителем історії організувала і провела

для своїх користувачів незвичну природничо-краєзнавчу екскурсію «Дуби – живі свідки історії». За давніми переказами у Цвітному проживав один з ватажків гайдамацького повстання Семен Неживий, навіть одна з вулиць у селі названа його іменем. Майбутні повстанці збиралися на краю села, біля дубів-велетнів, які й досі є живими мовчазними свідками тих подій. Саме до них і проліг маршрут екскурсії, під час якої школярі дізнались не лише про сторінки історії країни і свого земляка, а й про найстаріший дуб, кількість дубів-патріархів, що ростуть на території України та методи визначення віку дерева, не спилюючи його. Ці знання діти з цікавістю застосували на практиці, що дало можливість з'ясувати найстаріше дерево, якому 383 роки, інші три – на декілька років молодші. Отже, і за життя повстанця-земляка, ці дерева вже мали поважний вік. Діти були у захваті від заходу в якому поєднано знання, практика, похід та розповіді на природі.
Відвідувачам Красносілківської СБ запам’яталась патріотична година до Дня українського добровольця «Хоробрі серця», яка проходила в теплій, дружній атмосфері. Під час заходу бібліотекар представила книжкову виставку з відповідними матеріалами, розповіла про воїнів-односельців, провела зустрічі з добровольцем П. П. Бойко, матерями та однією з доньок воїнів АТО. Місцевий художник П. І. Тихоненко подарував користувачам бібліотеки картину «Наш рятівник, ми хочемо жити в мирі».
На Тижні права «Твої права – твій захист» користувачі середнього шкільного віку Підлісненської СБ знайомились з різними тематичними виданнями – книгами, плакатами, буклетами представленими поруч з «Правовою стежкою» – своєрідному оформленні стіни приміщення бібліотеки, долучалися до флеш-мобу «Я знаю свої права». 
Михайлівська СБ провела пізнавальну гру «Її величність Феміда», правовий калейдоскоп «Держава і право», бібліотир «Полювання на права та обов’язки», а найменші читайлики взяли участь у грі «Правові пазли».

Немає коментарів:

Дописати коментар