середу, 7 березня 2018 р.

Мозаїка бібліотечних заходів 2017


Н-Миргородська МБД

   
     Новомиргородська МБД постійно проводить роботу з підтримки дитячого читання. Саме тому два завзятих бібліотекарі (за штатним розписом і посадами – завідуюча і бібліотекар) розробили і втілюють довгострокову програму «Місто читає дітям», яка складається з 3-х блоків. Перший – «Класики – дітям» включає цикли голосних читань «Казки нашого двору» (книги українських письменників); «Казки із-за моря» (твори зарубіжних авторів»); «Новомиргородські письменники – дітям». Школярі і дошкільники із задоволенням беруть участь у програмі, цікаві заходи якої допомагають їм в навчанні та сприяють загальному розвитку.

   Наприклад, під час бібліовізиту до дитячого садочку «Калинонька», дітлахів ознайомили з життєвим і творчим шляхом В. Нестайка, прочитали казки із його книжки «Казкові пригоди і таємниці». Також, вихованці старшої групи отримали у подарунок багато цікавих віршів місцевої поетеси.

На День відкритих дверей «До книжкового королівства» для першокласників ЗШ № 2 бібліотекарі провели екскурсію по бібліотеці, познайомили з її фондом, розповіли чим бібліотека відрізняється від книжкового магазину, підготували багато «літературних випробовувань», щоб дізнатися, чи готові учні стати справжніми читачами. З усіма завданнями діти успішно впоралися. Таким чином, лави МБД поповнились 15-ма новими читачами.
Влітку дітям з оздоровчих таборів ЗШ № 2 та ЗШ № 3 було запропоновано чимало заходів. З тих, що сподобались і запам’ятались – бібліопікнік «Веселися, грай і книжечки читай», під час якого діти стали учасниками цікавих вікторин, конкурсів, змістовних ігор. Весело і цікаво пройшов День здоровя «Сильні, сміливі, спритні» з різними естафетами «Містер Сила», «Влучне Око», «Кенгуру», «Футбол».
Продовжує свою роботу літературна студія «Обрій», студійцями якої є 15 любителів слова. Кожен рік приходять нові талановиті діти, які приєднуються до студії, а бібліотекарі надають їм можливість розвивати літературні здібності та смаки, завдяки участі у різних літературних заходах. Наприклад, кращі роботи були представлені на обласний етап Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули».







Немає коментарів:

Дописати коментар