пʼятницю, 2 березня 2018 р.

Мозаїка бібліотечних  заходів 2017

Новгородківська РБД

у минулому році розпочала роботу з 17-ма внутрішньо переміщеними дітьми з Донецької та Луганської областей віком від 5-ти до 14-ти років. З метою заохочення до читання, у гуртожитку, де живуть сімї ВПО, бібліотекарі організовували різні заходи: презентацію дитячої бібліотеки, огляди літератури, акцію-гру «Створимо квітку толенрантності», майстер-клас «Новорічні прикраси власноруч» з майстринею декоративно-ужиткового мистецтва І. Костянецькою, яка подарувала дітям свої ялинкові фетрові вироби. На прохання батьків, задля психологічного розвантаження дітей, заходи відбувались у форматі гри. Користувачами бібліотеки стали 7 осіб.
Розвитку літературних здібностей юних користувачів РБД посприяв захід літературна вітальня «Поетичний словограй», на який запросили місцевих літераторів та тих, хто прагне писати. Звучали вірші з вуст поетів-земляків, членів місцевого літературного клубу «Світоч»: О. Лісової, В. Савчука, В. Ященка, В. Іщенка та перші спроби пера юних шанувальників поетичного слова. На згадку про зустріч В. Савчук подарував читачам бібліотеки збірки поезій: «Перехрестя», «Збірка віршів поетів Новгородківщини», «Перші кроки». В. Савчук запропонував зацікавленим школярам стати учасниками дитячої групи літературного клубу «Світоч». Як результат, з грудня місяця, на базі бібліотеки, розпочав роботу дитячий осередок літературної студії «Світоч», засідання якого мають проводитись щомісяця.
Не один рік добре працюють два бібліотечних центри читацьких інтересів – гурток «Юні друзі бібліотеки» та клуб «Рушничок», засідання яких – різноманітні. Так, крім, бесід і діалогів – це: літературні посиденьки, великодній калейдоскоп, козацькі забави, конкурси, творчі заняття, зустрічі з талановитими односельцями. Особливо сподобались членам клубу «Рушничок» цикл майстер-класів «Майстерня цікавих знайомств»: «Чудернацькі смаколики» з прикрашання печива у техніці «айсинг» з майстринею декоративно-ужиткового мистецтва І. Вілівчук; «Забуте мистецтво миловаріння» з хендмейд-майстринею О. Дигадюк; «Виготовлення новорічних іграшок» з бібліотекарем Н.Кузьміною та інші.



Немає коментарів:

Дописати коментар