середу, 28 лютого 2018 р.

Мозаїка  бібліотечних заходів 2017

Компаніївська  РБД

у масових заходів для користувачів орієнтувалась на популяризацію українства, літератури, права і моралі, творчих здібностей дітвори.
До дня народження Т. Г. Шевченка організовано книжково-ілюстративну виставку «Віч на віч з Шевченком» та поетичні читання «Зоре моя вечірняя», де звучали вірші «Тече вода з-під явора», «Садок вишневий коло хати», «Мені тринадцятий минало», «Ой діброво – темний гаю!», «Вітер з гаєм розмовляє», Також, користувачі залучались до міжнародного флешмобу «Global Shevchenko», під час якого близько ста місцевих жителів зачитали вірш «В казематі» (Мені однаково, чи буду...). Це було найбільше одночасне читання твору поета в історії смт Компаніївка.

Розмаїттям заходів порадував дітей Всеукраїнський тиждень дитячого читання: свято книги «Бібліоекспрес із подарунків і чудес», ігри «Відгадай назву за казковим предметом», «Казкове ерудит-лото», виставка-розвал «Саквояж цікавих книжок», бібліотечний десант «Крокує книжка до малят» до старшої групи ДНЗ №1 «Пролісок» з вікторинами, літературними іграми і спробами самостійного читання.
Свято книголюбів «Бібліотека – книжчин дім» для усіх любителів дитячої літератури було пізнавальним, ігровим і веселим. Відповідну атмосферу створювала Королева Книг, яка не лише розповіла про важливість читання, дотримання правил користування книгою, а й провела вікторини, представила нові видання тощо. Кожен відвідувач отримав «Пам’ятку читача». Результат – 18 дітей стали новими користувачами бібліотеки.

З 1 жовтня по 30 листопада 2017 року проводився районний конкурс «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу», у якому взяли участь 62 користувача віком 11-13 років. Найбільшу кількість відгуків було створено на книги: Т. Щербаченко «Пуп Землі, або як Даринка світ рятувала», О. Ільченко «Таємниця старої обсерваторії», О. Бусенко «Паперовий янгол», Л. Лапіна «Дуже довга казка», Г. Пагутяк «Лялечка та Мацько», Б. Жолдак «Капосні капці», Г. Ткачук «Вікно до собаки», Н. Сняданко «Країна поламаних іграшок та інші подорожі», І. Малкович «Нове вбрання для короля», О. Думанська «Школярка з передмістя», Л. Воронина «Таємниця Пурпурової планети». Переможцями конкурсу визнані читачі з Водянської СБФ, РБД та Гарманівської СБФ, які були нагороджені грамотами і подарунками.
До Міжнародного дня рідної мови відбулась акція «Щира розмова про рідну мову»,  в ході якої кожен користувач міг залишити на плакаті вислів про свою рідну мову. До Дня української писемності та мови відбулось свято «Із слова починається людина, із мови починається наш рід», де учасники дізнались не лише про історію писемності, переглянули книжкову виставку «Українська мова – крізь терни тисячоліть», а й взяли участь в мовних змаганнях, літературних загадках, доповненні прислів’їв та приказок та складанні віршів. 
До Дня українського козацтва  відбувся конкурс «Козацький дух непереможний» серед четверокласників КЗ «Компаніївське НВО», які проявляли себе у різноманітних козацьких забавах, приготуванні кулішу за різними рецептами з якими ділились з  глядачами. Доповненням заходу стала презентація експрес-виставки «Козацька слава України».
З 7 до 13 грудня 2017 року у РБД проходив Всеукраїнський тиждень права, заходи якого були спрямовані на підвищення поінформованості дітей щодо їхніх прав та обов'язків. Це: книжкова виставка «Я дитина, я маю право!»; правовий всеобуч «Вчинок і його відлуння», відео вікторина «Правова відгадайка» з пошуком правопорушників у відомих казках та літературних творах; відео-ролик «Права дитини»; гра «Знайди вихід із ситуації». 

Виставка «Творчі діти – України квіти» не залишила байдужим жодного відвідувача бібліотеки, адже тут було представлено понад 50 робіт, виконаних в різних техніках: ліплення пластиліном на склі; вишивка шовковими стрічками і хрестиком; а ще – декупаж, пап’є-маше, стильне панно з ниток, м’які іграшки та малюнки, вироби з бісеру, соломи, піску, глини і солоного тіста, природних матеріалів та круп.


Немає коментарів:

Дописати коментар