середу, 7 лютого 2018 р.

Мозаїка бібліотечних заходів 2017

Бобринецька  РБД

   Працівники закладу вважають, що одним із аспектів  всебічного розвитку особистості  дитини є патріотична свідомість та правова культура. Так, у рамках Клубу цікавих зустрічей відбулась година патріотичної свідомості «Де немає свободи, там немає і Вітчизни», з учасником бойових дій в зоні АТО О.М.Зороляком. Учні КЗ НВК «Бобринецької гімназії – ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1» з особливою увагою слухали розповідь Олександра Михайловича про початок лютневих подій на Майдані, службу в танкових військах Збройних Сил України та стали учасниками виставки-показу  зразків  зброї, яка  використовується  в зоні  АТО, демонстрації манекенів, одягнених в сучасну військову форму Збройних Сил України.
Декілька років успішно діє бібліотечна Школа громадянина. Серед засідань Школи, що відбулись у 2017 році: диспут «Не порушуйте наші права», за участі учнів 9 – 10-х класів загальноосвітніх шкіл та начальника Бобринецького бюро правової допомоги Д. В. Ніколаєнка; правовий тренінг «Твої права та обов’язки дитино!»; урок-відповідь «Де на твою думку, закінчуються дитячі пустощі і починається злочин?»; круглий стіл «Твоє право: сімейні правовідносини»; інформаційна година «Юридичний компас для тебе».
Темі краєзнавства присвячено комплекс заходів «Бобринеччина – наш дім, для кожного свій і для всіх один», до яких, зокрема, увійшли: тематичні бесіди біля експозицій «Тут жив та працював М. Смоленчук», «Бобринеччина – колиска українського драматичного театру» та «Корінням приросли до Бобринеччини», організовані спільно з краєзнавчим музеєм ім. М. Смоленчука; віртуальна подорож «Кропивницькі стежки Арсенія Тарковського», присвячена дням Тарковських на Кіровоградщині; літературна зустріч з Л. Федюкевич –  місцевим автором дитячої збірки притч та казок для всієї родини «Навіщо зайцю лисячий хвіст?».

Влітку до РБД здійснювались екскурсії дітей із сіл району, зокрема, з Веселівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Василівської ЗОШ, під час яких відбулися літературні дефіле з книгою, День казки, різноманітні свята, ігри та розваги.




Немає коментарів:

Дописати коментар