середу, 21 лютого 2018 р.

Мозаїка бібліотечних заходів 2017

Долинська РБД

активно долучала своїх користувачів до районних, обласних та Всеукраїнських заходів, координуючи їх проведення з владними структурами, різними установами, закладами культури.

У березні РБД проводився районний конкурс «Сфотографуйся в найдивовижнішому місці з книгою». У конкурсі брали участь бібліотечні та клубні заклади району. Усі фото цікаві і несподівані. Згідно з умовами конкурсу переможцем  найоригінальнішого, найкреативнішого фото стала Пишненська сільська бібліотека. Нагородження відбулося на 4-му районному Святі казки «Казковий  світ Долинщини».
За поданням РБД, переможця районного й обласного етапів Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія 2017» О. Сліпченко – читача РБД, нагороджено районною премією у номінації «Обдаровані діти та молодь Долинщини». За твердженням директора РБД Л. Свірси, районний етап даного конкурсу був різнобарвним та святковим, не лише завдяки бібліотечним фахівцям, зацікавленим читачам, їхнім батькам, а й сільським  головам  Богданівської, Братолюбівської, Варварівської, Іванівської, Маловодянської, Олександрівської, Новогригорівської Другої, Першотравневської сільських рад, які підтримали заходи фінансово.
РБД взяла участь у проекті «Display-кросинг» Молодіжної секції Української Бібліотечної Асоціації, що проводився з нагоди Міжнародного року сталого розвитку туризму, мета якого – удосконалення виставкової діяльності бібліотек України. Учасники проекту мали оформити за розробкою МС УБА виставку у своїй бібліотеці зі свого фонду і матеріалів. Варіації виставки відображались у соціальній мережі Facebook. Кожного тижня право на демонстрування своїх робіт надавалось учасникам проекту зі всієї країни.
З 21 по 27 липня відвідувачі РБД знайомились із матеріалами розділів виставки-інсталяції «Мрій! Читай! Мандруй!»: «Бібліотечні мандри з героями книг», «Рідний край у бібліотечних туристичних маршрутах», «Спогади та враження», які привернули увагу не тільки книжками, путівниками, плакатами та іншими атрибутами, а й сувенірами, наданими читачами-мандрівниками на час функціонування виставки. Разом з виставкою користувачі «подорожували» до кінця року. Ефективність проекту – понад 60 нових користувачів у РБД, 200 прочитаних книг.
З нагоди відзначення Всесвітнього Дня дитини відбувся VIII відкритий районний  фестиваль-конкурс дитячої творчості «Квітки степу», організований культурно-дозвіллєвим центром  Долинської районної ради та РБД. У ньому взяли участь 47 учасників із сільських клубних, бібліотечних закладів та місцевих шкіл – мистецтв і музичної. 
У рамках фестивалю РБД провела конкурсно-розважальну програму для дітей «Сюрприз-PARTY!» з музичною руханкою,  конкурсами,  іграми, яскравими ведучими та оглядом книжкової виставки «Нові книги, нові зустрічі». Всі діти стали активними учасниками танцювального флешмобу та отримали незабутній феєрверк позитивних вражень.


У жовтні відбувся районний конкурс читців, в якому взяли участь 25 дітей та дорослих, змагаючись за звання кращого декламатора. Конкурсна програма передбачала патріотичну, ліричну та гумористичну тематики. Серед нагороджених і переможців і діти, користувачі бібліотек. У номінації «Твір патріотичної тематики» кращою стала читачка К. Заровна, прочитавши власний вірш «За Україну помолюсь». Схвальні відгуки отримав юний читач М. Панченко за власний вірш «Котики» у номінації «Твір ліричної тематики» (Іванівська сільська бібліотека). Кращою у номінації «Гумор» стала читачка Я. Василишина (РБД), яка артистично виконала гумористичне попурі «Моя родина», чим неабияк розвеселила глядачів. Закінчився конкурс церемонією нагородження переможців та учасників конкурсу. І глядачі, і конкурсанти вкотре переконалися в тому, що українська мова чудова і неповторна.
За суттєвий внесок у популяризацію галузі культури, значні досягнення у роботі з обдарованими дітьми працівники РБД – Л.І.Свірса, Т.Г.Нефьодова, Л.В.Бешевець – були відзначені щорічною районною премією «Кращий працівник у галузі культури»

Немає коментарів:

Дописати коментар