пʼятницю, 16 лютого 2018 р.

Мозаїка бібліотечних заходів 2017 

Голованівська РБД

 Заклад  працює з громадою і для громади селища, розповідаючи про них та запрошуючи на заходи. Наприклад, користувачі-учні 4-а  та  4-в класів   НВК «Голованівської ЗШ  І-Ш ст. ім. Т. Г. Шевченка – гімназії» під час заходу «Героїв стежина – від батька до сина», який організували бібліотекарі, з нетерпінням чекали на зустріч з бійцем зони АТО Михайлом Дзюндзею, адже він – колишній випускник школи та бувший активний читач бібліотеки. Наслідуючи приклад батька, він став на захист Батьківщини. Учні задавали йому чимало запитань, читали вірші, щиро дякували Михайлу, висловлювали сподівання на те, що військові дії на Сході країни якомога скоріше завершаться. На згадку про зустріч бібліотекарі подарували Михайлу чашку з його фотографією, а школярі передали воїну та його бойовим побратимам листи і малюнки, а ще коробку печива і чай. По завершенню заходу діти фотографувалися з Михайлом у його кітелі.

У рамках Дня інформації «Їх подвиг вічно будем пам’ятати» до 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відвідувачі бібліотеки мали змогу ознайомитись не тільки з виставкамикнижковою «А пам'ять маками цвіте…» та віртуальною «І пам'ять про війну нам книга оживляє», почитати тематичні книги, а й переглянути  відео книгу «Тільки пам'ять не сивіє» про ветерана Другої світової війни, жителя селища Голованівськ С.Д. Короташа.

Година правознавства  «Права та обов’язки дитини у сучасному світі» запам’яталась учням 5-б класу НВК «Голованівської ЗШ І-ІІІ ст. ім. Т. Г. Шевченка – гімназія» цікавим співрозмовником  - капітаном поліції Голованівського ВП ГУНП В. А. Молчанською, новими знаннями і корисно проведеним часом. Так, Вікторія Аркадіївна ознайомила юних учасників заходу з  цивільними правами малолітніх і неповнолітніх та їх цивільно-правовою відповідальністю.  А бібліотекарі  розповіли школярам  про історію створення «Декларації прав дитини» та ухвалення «Конвенції про права дитини» і  запросили до правової експрес-гри «Право – обов’язок».

Навесні і восени бібліотекарі організовували бібліодесант «Ці книги ви ще не читали – ми йдемо до вас!». З валізами найпопулярніших дитячих книг бібліотекарі ходили до місцевих шкіл. Діти з вдячністю брали книги, які їм подобались.
Бібліотекарі РБД приділяють належну увагу користувачам пільгових категорій, яких - 238. Одним із заходів, що запам’ятався усімце засідання Клубу спілкування прийомних сімей  на тему: «Дитинство має бути святом!». Фахівці РБД та Голованівського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно з працівниками служби у справах дітей РДА підготували для цих діток святкову програму з переглядом відеофільму «Легенда про Святого Миколая».  Діти також старанно готувалися до зустрічі:  допомагали  матусям випікати смаколики, вчили вірші, розучували музичні твори, малювали малюнки, в’язали, вишивали, виготовляли різноманітні  поробки, щоб продемонструвати свої таланти та взяти участь у різних ігрових конкурсах «Домалюй сніговика», «Розгадай загадку сніжинки», «Веселий Буратіно». Завершився захід конкурсом «Домашня випічка» з дегустацією тістечок. Діти  виходили з бібліотеки у чудовому настрої та з подарунками від служби у справах дітей РДА.
Протягом року бібліотекарі у шкільних автобусах доносили різноманітну цікаву інформацію школярам із сіл Вербове, Олександрівка та Шепилове згідно проекту «Читайбус: читаю я, читаємо ми, читають всі!», який підтримано Голованівською РДА. Такою формою роботи було охоплено 30 дітей різного віку під час 9-ти виїздів.



Немає коментарів:

Дописати коментар