понеділок, 3 лютого 2020 р.

Всеукраїнська акція  #ЖивіПисьменники


30 січня 2020 року стартувала всеукраїнська акція #ЖивіПисьменники, спрямована на інтерактивне залучення школярів у процес вивчення сучасної української дитячої літератури.
Організатори проєкту Український інститут книги за підтримки Міністерства освіти і науки України та проєкт підтримки дитячого читання BaraBooka. Керівниця проекту – письменниця Т. Стус.
Серію матеріалів створили експерти з дитячого читання не лише для учнів і вчителів початкової школи, а й для бібліотекарів і батьків. А також, можна додати – для усіх, хто вивчає, пізнає та хоче дізнатися щось нове про сучасні українські дитячі книги та їх авторів.
На Youtube-каналі Українського інституту книги вже опубліковано перші відео акції.  А щосереди буде нове відео #ЖивихПисьменників.
Загалом, у першому сезоні, можна буде ближче познайомитись із 10-ма українськими письменниками. Серед них:  Галина Ткачук, Володимир  Рутківський, Мар’яна Савка, Сашко Дерманський, Леся Воронина, Іван Андрусяк, Галина Малик, Григорій Фалькович, Таня Стус, Галина Вдовиченко.

З метою популяризації української книги, вважаємо, що бібліотечним фахівцям, які працюють із читачами-дітьми, буде доцільно у своїх заходах скористатися матеріалами відео.

Детальніше у прес-релізі сайту Читомо
та на youtube каналі:




Немає коментарів:

Дописати коментар