пʼятницю, 17 лютого 2017 р.

Бібліотечні події 2016

Дитячі відділи Знам’янської МЦБС при ЦУМБ та БФ №3 опікувалися дітьми з особливими потребами, починаючи з дошкільнят, як потенційних бібліотечних користувачів. Так, для дітей логопедичної групи ДНЗ №6 проводились пізнавально-оглядова екскурсія «У світі книги чарівної», вікторини, аукціон казок, перегляд мультфільму про книгу (ЦУМБ). Малятам старшої логопедичної групи «Ромашка» дитячого садочка №7 «Козачок» розповідали про бібліотеку, правила користування книгою, знайомили з цікавими книжечками (БФ № 3) (на фото).
Для вихованців  спеціальної школи-інтернат бібліотекарі ЦУМБ провели народознавчу годину «Добрі свята приходять у дім», презентацію «Зимові свята», психологічний урок «Планета толерантності», толерантний колаж з використанням паперових  вирізок.  Також, учням запропонували долучитися до акції «Пряникова пошта» (ініціатори С. Бабаєва та НГО «Країна мрій») і написати листа незнайомому другу в іншому місті. Діти написали листи, в яких розповіли про себе, свої захоплення та мрії. Разом з бібліотекарями та вихователем підготували подарунки – ангелочки та власноруч зробили конверти. Малеча з нетерпінням чекала на відповіді. І отримали листи і подарунки від дітей з Миколаївщини і пряники зі Львова.


Відпочиваючі літнього табору «Фестивальний» при ЦДЮТ залюбки взяли участь в інтелектуальному квесті «Кмітливі, вперед!», літературних вікторинах «Якщо знаєш – відповідай», «Поляна казок», пізнавальних іграх «Влучність і кмітливість» (БФ №3). Бібліотекарі ЦУМБ запрошували дітвору привокзального мікрорайону міста на веселі і цікаві ігрові програми. Особливо дітям сподобались фізкультхвилинки «Танцювальна», «Спорт, як гра» (на фото),вікторини, різноманітні літературні конкурси, арт-майстерня «Шедеври талановитих рученят», учасники якої освоювали різні техніки торцювання, аплікації та квілінгу (на фото).

При дитячому відділі БФ №3 добре зарекомендував себе клуб «Україночка». На його засіданнях відбулись народознавчі заходи: урок «Духовні обереги українського народу», калейдоскоп «Великоднє диво», лото «Чим багата українська хата», майстер-клас з виготовлення паперової писанки тощо (на фото).








Немає коментарів:

Дописати коментар