пʼятницю, 17 лютого 2017 р.

Бібліотечні  події  2016

Бобринецька РДБ провела акцію «Подаруй бібліотеці книгу з власним автографом». Партнерами виступили редакція газети «Честь хлібороба» та читацький актив бібліотеки. Результат акції – здійснення передплати дитячих періодичних видань «Барвінок», «Куля», «В гостях у казки», «Кузя», «Яблунька», «Ведмедик Баррі» та поповнення бібліотечного фонду українськими і зарубіжними авторами від щирих бобринчан.
Завдяки створенню тимчасового бібліотечного «Музею загублених речей», проведено неординарний День, на який запросили користувачів, що залишили у бібліотеці книги чи власні речі, а також усіх, хто бажав дізнатися, як стати уважними, зібраними, самодисциплінованими.
У роботі бібліотеки використовувалась візуальна реклама. Зокрема, комунікативний PR-елемент – ай-стопер – паперові новорічні іграшки і камін біля книжкової виставки з найпершими книгами бібліотеки, об’ємні фігури бобрів-оберегів району в українському вбранні (на фото). Останні спонукали відвідувачів цікавитись походженням назви міста та фотографувались на пам'ять.

Інноваційно-методичними моментами у роботі сільських бібліотекарів району було створення ними скрапбукінгів та альбомів з розповідями про кращих читачів, масові форми заходів, пам'ятні дні в житті закладів. Роботи презентувались у РДБ (на фото).

У штаті РДБ відбулось скорочення однієї штатної одиниці. Станом на 1.01.2017 року в РДБ – 2 працівники – завідуюча бібліотекою і бібліотекар, що може негативно позначитися на наданні бібліотечних послуг користувачам. Адже бібліотека для дітей не лише надає послуги місцевій громаді, а й є методичним центром для 30-и сільських бібліотек району з питань обслуговування користувачів-дітей.
У 2016 році у м. Бобринець створено об’єднану територіальну громаду.  До неї увійшли 4 бібліотеки – 2 міські і 2 сільські,  штат яких – 5 одиниць, три з яких працюють на 0,75 ставки, дві – на 0,25. Фонди складають 10,1 тис. прим. документів, якими користуються 279 читачів-дітей. Оскільки ОТГ лише сформована, поліпшення матеріально-технічної бази закладів, оснащення їх комп’ютерною технікою не вирішувалися.
Сподіваємося, що з часом бібліотеки, за підтримки громади, стануть сучасними інформаційно-культурними центрами для її мешканців.




Немає коментарів:

Дописати коментар