пʼятницю, 23 грудня 2016 р.

«Тріумф  ідей»  –  огляд  проектів  (4)


  
         Проект  «Куди  б  мене  дорога  не вела, думки мої із рідною землею» Благовіщенської РДБ за задумом авторів (М.Кулик, бібліотекар, О.Лозінська, заступник директора з питань обслуговування дітей РЦБС) дасть змогу сконцентруватись на популяризації заходів з краєзнавства. Ідея розрахована на дітей віком  від 9-ти до 13-ти років і має бути реалізована протягом 2017 року. Одним із основних завдань є поповнення фонду бібліотеки книгами письменників-земляків та новими експонатами краєзнавчого кутка «Українська минувшина», оформленого у бібліотеці. З метою реалізації проекту фахівці РДБ планують щомісячно організовувати різні за формою заходи: народознавчі цікавинки, слайд-розповідь, майстер-клас з бібліотечними гуртківцями «Умілі руки», уроки народознавства і народної мудрості, година слави, літературний квест, виготовлення екокнижки-саморобки, краєзнавчі мандри, етнографічний екскурс, конкурс малюнків. Окремі заходи будуть проводитись спільно з районним краєзнавчим музеєм, географічним гуртком ЦДЮТ. Також, бібліотека співпрацюватиме з районним будинком культури, Центром дитячої та юнацької творчості, школою мистецтв.

Патріотичні напрями у роботі Побузької МДБ Голованівського району завжди були пріоритетними, а особливо сьогодні. Тому виник проект «З книгою – фронтовими дорогами Сходу України» для користувачів-дітей віком від 6-ти до 14-ти років (автор – Т.Запорожець, завідуюча МДБ). Проектом передбачається декілька організаційних заходів, а саме: створення книжечок-буклетів циклу «Покоління незалежних» із автобіографічними розповідями про полеглих воїнів-земляків на сході країни та з розповідями, безпосередньо, воїнів-земляків про пережите на війні, їхніх друзів-побратимів; фотоконкурс «Про тих, для кого війна не історія, а біографія».
Допомагати у роботі мають голова Побузької селищної ради, керівництво Побузького феронікелевого комбінату, голова Будинку ветеранів війни та праці, учні та вчителі ЗШ І–ІІІ ступенів.
Реалізація ідеї буде здійснюватися за рахунок та у межах бюджету бібліотеки та інших джерел, не заборонених законодавством.
Ще одна пропозиція завідуючої МДБ – це запровадження такої  незвичної форми роботи як «Бібліоцукерка». Обкладинки бібліоцукерок будуть з ім’ям авторів і назв найцікавіших книжечок для дітей віком від 3-х до 10-ти років. Цукерки розміщують у красивій банці (коробці) і діти самі зможуть вибирати цукерки, а бібліотекарі давати книжечки, відповідні назві бібліоцукерки.
Такий підхід допоможе залучати дітлахів до лав користувачів і систематичного читання, а також, сприятиме підвищенню авторитету бібліотечного закладу.


Немає коментарів:

Дописати коментар