пʼятницю, 9 грудня 2016 р.

Бібліотечний  конкурс  "Тріумф ідей"

Кіровоградська  ОДБ  ім. Т.Г.Шевченка у 2016 році оголосила серед фахівців спеціалізованих бібліотек для дітей області, конкурс на кращу ідею із залучення дітей до читання «Тріумф ідей».
На електронну скриньку бібліотеки надіслано 21 творчу роботу. Авторами ідей виступили як колективи, так і окремі фахівці дитячих бібліотек, що дозволялось умовами проведення.


    Серед ідей – сценарії оригінальних масових заходів, як: День малюка «З мамою і татом до бібліотеки» (Голованівська РДБ), фабрика читацьких талантів «Крок до успіху» (Кіровоградська ЦМДБ), бібліотусовка «Підлітки. Бібліотека. Рух назустріч!» (бібліотека-філія № 8 для дітей Світловодської МЦБС), конкурс «Бібліотечне дерево» (Добровеличківська РДБ) тощо. 
Низка робіт – це творчі проекти: «Казковий дворик» (Компаніївська РДБ), «Дитяча вітальня «Капітошка» та «Бібліотеатр «Фанфік» (ЦДБ ім. Ю. Гагаріна Олександрійської МЦБС),  «Автобус, який читає» (Новгородківська РДБ), «Рости з книгою, малюк!» (Новоукраїнська РДБ), «Бібліоцукерка!» (Побузька МДБ) та інші.
При оцінюванні робіт враховувалось не лише оригінальність ідеї, новаторство, нетрадиційні підходи у залученні дітей до книги, а й відповідність опису ідеї зазначеній темі та віковій категорії користувачів, конкретика та зрозумілість в описі ідеї, залучення закладів, організацій, волонтерів, громадськості до реалізації проекту, можливість втілення на практиці та очікувана ефективність від заходів проектів та ідей.
Звичайно ж, як і в будь-якому конкурсі, були визначені переможці. На обласному Форумі бібліотекарів Кіровоградщини (жовтень поточного року) відбулось нагородження грамотами департаменту культури, туризму та культурної спадщини і подарунками від обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г.Шевченка колективів Долинської районної бібліотеки для дітей за проект «Book терапія «Літературне здоров’я» (І місце), Олександрівської районної бібліотеки для дітей за проект «Автобус дитячих мрій «Радість на колесах»» (ІІ місце) та Назарчук Людмили Миколаївни бібліотекаря Петрівської районної бібліотеки для дітей за проект «Книга чекає на тебе» (ІІІ місце).

Дякуємо усім за участь у конкурсі.

Вітаємо усіх, хто взяв участь у конкурсі!

Бажаємо успіхів і творчої наснаги у роботі!




Немає коментарів:

Дописати коментар