четвер, 11 лютого 2016 р.

Палітра заходів-2015 Голованівська РДБ, Побузька МДБ



Працівники Голованівської РДБ подбали про придбання для усіх бібліотек району 30-ти примірників книги «Героям Слава!» у київському видавництві «Мамине сонечко» за спонсорські кошти. У книзі для дітей представлено 8 розповідей про героїв АТО. Вітаємо такі кроки з боку РДБ як методичного центру району з питань обслуговування користувачів-дітей. Як наслідок, у 19-ти бібліотеках району проведено голосні читання за цим твором.

Захоплюючу мандрівку «По Україні з Кобзарем», присвячену генію і пророку Т.Г.Шевченку здійснили користувачі молодшого шкільного віку РДБ. Завдяки заходу, школярі дізналися багато нового про шевченківські місця на мапі нашої країни. А відповідаючи на питання вікторини про життя поета, діти прикріплювали листочки з правильними відповідями на символічне «Тарасове дерево».


Працюючи у пришкільному літньому таборі відпочинку «Веселка», бібліотекарі РДБ пропонували дітям літературні заходи: вернісаж «Барвистий віночок літа», огляд періодики «В літні пригоди з цікавою книжкою», години «Письменники Голованівщини – дітям» та «Казкар із Датського королівства», брейн-ринг «Хто книжки читає, той усе на світі знає», ігри «АБВГДейка», «Мій сонячний дім – моя Україна». Задля більш широкого загалу юних любителів книг проведено традиційний бібліотечний конкурс «Найкращий читач літа-2015», а у центральному парку селища було організовано «Лавочку-читалочку».  
  

Побузька МДБ Голованівського району, як і багато інших дитячих бібліотек, має свою трибуну в Інтернеті – блог «Всезнайчик»  режим доступу // vseznaychik.blogspot.com/
Тут можна завжди своєчасно дізнатися про майже усю роботу з користувачами із супроводом багатьох світлин.
Представляємо окремі заходи для юних відвідувачів. Патріотична година «За право жити – завдячуємо», під час якої були озвучені уривки про подвиги земляків у зоні АТО зі статей газет «Вісник Голованівщини» та «Народне слово». Після заходу діти написали листи вдячності бійцям за мирне небо над рідним селищем. Листи передали своєму земляку А.П.Менчуку, який після відпустки повертався у зону АТО.
У літню пору на юних мешканців міста чекало багато різнопланових заходів як у МДБ, так і за її межами: інформаційно-краєзнавчий огляд літератури «Дерева і квіти Кіровоградщини», ситуативні ігри «Вчинки та їх наслідки», бібліопікнік «На природу – і читай!», екскурс-мандрівка «Рідна та тепла батьківська хата», вікторина «Уважні та начитані» віртуальна подорож «Українці, що прославили світ», ігротека «Світ твоїх захоплень», відео мандрівки «Подорож у казку» та «Побузьке – перлина Прибужжя»,  акція «На природу і читай!» у центральному парку міста.


Немає коментарів:

Дописати коментар