понеділок, 15 лютого 2016 р.

Палітра заходів-2015 Знам’янська ЦУМБ

На думку працівників Знам’янської ЦУМБ бібліотека – це не тільки «дім» для книг, а й територія прояву творчих здібностей, нових знань та розваг для дітей. З цією метою бібліотекарі розробили програми заходів БІБЛІОмікс та  «Бібліотека – відкритий світ у творчість» у рамках проекту «Мистецькі вихідні». Для реалізації обирались місця активного відпочинку городян: парк, майданчики біля Палацу  культури і, звичайно ж, бібліотека. Діти залюбки брали участь у майстер-класах: паперопластика «Tunnel book "3 Д"»,  кірігамі «Умілі рученята», з техніки торцювання «Країна майстрів»; а також у літературній пантомімі «Угадай героя», ігротеці «Веселі і кмітливі». Діти не лише цікаво й з користю проводили свій час, а й знаходили нових друзів!
Багато років ЦУМБ плідно працює зі спеціальною загальноосвітньою школою-інтернат. У 2015 році фахівці бібліотеки Н.Сатир та Н.Мирошниченко спільно зі шкільним бібліотекарем О.Андрієнко та вихователем О. Патлай підготували низку заходів для вихованців усіх вікових категорій, що проводились як під час навчального року, так і на канікулах у літньому таборі «Радість» для молодших школярів.
 Задля цього використовувались різноманітні форми роботи з урахуванням психофізичних можливостей вихованців, тобто – цікаво, захоплюючи й посильно для дитячого сприйняття .

Декілька прикладів. Тиждень Дружби «Повір у себе» сприяв розвитку етичних манер першокласників, дискусія «Моє здоров’я - моє багатство» допомогла дітям в оформленні плакату «Обери здоровий спосіб життя!», бібліокруїз «Острови книжкових скарбів» познайомив учнів з книжковими новинками, а літературний пінг-понг «Назви пару героя казки» викликав неабиякий азарт.
Під час поетичних читань «Поезія Шевченка – то муза народної думи» діти мали нагоду послухати вірші та переглянути книги з виставки «Ми Шевченка славить будем, і ніколи не забудем». «Про те, що зустріч вдалась, можна було переконатись, вдивляючись в обличчя учнів: вони сяяли радістю, добром та любов’ю. Чи не в цьому криється сила і велич Шевченківського слова. Шевченко – це набагато більше від того, що вивчають. Шевченко – це те, чим живуть», - констатує  Н.Сатир, бібліотекар дитячого відділу ЦУМБ.
Як з цим не погодитись!




Немає коментарів:

Дописати коментар