пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

Палітра заходів-2015 Новомиргородська РДБ

Колектив Новомиргородської РДБ у своїй роботі віддає перевагу народознавчому напряму, завдяки чому допомагає юному поколінню краще вивчати українські традиції, обряди, звичаї, відповідну літературу, прищеплює любов до рідного краю і Батьківщини.
Задля цього створено експозицію «З народної криниці», що постійно поповнювалась новими матеріалами: поробками, ляльками-оберегами, предметами вжитку, виставкою вишивок «Жива душа з чарівних ниток».

У бібліотеці працює народознавчий гурток «Златопілля», заходи якого завжди костюмовані, театралізовані, з елементами фольклору. Так, наприклад, гуртківці, під час народознавчого калейдоскопу «Масляна прийшла, мед на млинці принесла», познайомили запрошених в ігровій формі з усіма дійствами цього свята: дівчата сповивали і квітчали колодку, представляли забави, ігри, співали частівки та водили весняні хороводи. Конкурсно-ігрова мозаїка «Козацькі витівки» захопила присутніх розповіддю про історію козацтва та різними змаганнями. 


Народознавча година «Варись, варись, борщику або смачний улюбленець народу» мала також дух змагань. Її учасники виступили в ролі юних господарок і господарів і показали поетапно свої здібності у приготуванні страви. А потім усі разом слухали українські пісні про борщ. На народознавчі посиденьки «У ніч перед Різдвом з героями М.Гоголя» до користувачів завітали персонажі твору Оксана, Солоха та інші, які розповіли як раніше проходив цей вечір. Діти із задоволенням подивились театралізовані уривки з твору «Ніч перед Різдвом», відповідали на питання вікторини та вчилися співати колядки.


 Щоб дозвілля дітей влітку було захоплюючим і корисним бібліотекарі РДБ організували літню читальну залу «Бібліотека на галявині» для вихованців дитячих садочків, школярів зі школи-інтернату та табору «Дружба» при ЗШ №1. А на літніх майданчиках міста провели бібліотечний десант «Якщо ви не читали, то ми йдемо до вас» та сімейні читання «Літературні лавочки під відкритим небом».




Немає коментарів:

Дописати коментар