вівторок, 9 лютого 2016 р.

Палітра заходів-2015 Бобринецька, Вільшанська РДБ

Перший-другий місяці нового року – пора підведення підсумків 
за минулий рік та планів на майбутнє.
У 2015 році діяльність дитячих бібліотек області додала позитивного іміджу їхнім закладам, так як спрямована була, перш за все, на формуванню духовної культури та патріотизму підростаючого покоління, здійснення оперативного і комфортного обслуговування користувачів, впровадження нових форм роботи за допомогою сучасних інформаційних технологій, співпрацю з соціальними партнерами.

     Протягом року у багатьох бібліотеках області набула розголосу хвилююча патріотична тема. Наприклад, Бобринецька РДБ взяла участь у проведенні масштабного заходу «Шлях до моєї країни», присвяченому  Дню Гідності та Свободи. 250 учнів загальноосвітніх шкіл району мали нагоду поспілкуватися з учасниками Євромайдану та переглянути документальний фільм «Палаюча зима».

Вільшанська РДБ зосередила увагу на популяризації читання та родинному спілкуванні. 
     Так, упродовж року, у РДБ експонувалась книжкова виставка-рейтинг «Українське слово проситься до тебе: уподобання українських читачів», де було представлено фонд української книги та найпопулярніші з них за запитами відвідувачів та кількістю видач за рік. 
«Письменники – дітям» під такою назвою у бібліотеці відбулась творча зустріч  із Владиславом Івченком молодим сумським письменником, дипломантом конкурсу  «Коронація слова – 2009, 2011, 2012, 2013» – автором серії популярних детективів «Найкращий сищик та падінння імперії», «Найкращий сищик імперії на службі приватного капіталу» та інших. Учасники заходу мали цікаву розмову. Автор найкращого запитання до письменника отримав у подарунок від благодійного фонду «Добротвір» книжки з автографом В.Івченка. Комплект книг у подарунок отримала і РДБ.
Фахівці РДБ разом з педагогами літнього дитячого табору розробили спільну Програму літніх читань «Спинилось літо на порозі» з низкою цікавих заходів, у проведенні яких бібліотекарям допомагали волонтери. Це, зокрема: флешмоб «Разом з книгою відкриваємо світ», краєзнавчий калейдоскоп «Що? Де? Коли?», літературні ігри «Е-мейл коханому автору», «Прочитай, не пошкодуєш», «Відкриємо книгу разом». Також, влітку, на подвір’ї бібліотеки було організовано затишний «Читаючий дворик».
Вже декілька років РДБ долучається до відзначення Дня усиновлення спільно з районним центром соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, дитячою Школою мистецтв. Бібліотекарі підтримують тісні зв’язки з дитячими будинками сімейного типу родин: Кузьменків, Щербатих, Яблонь, Моренко, Завгородніх, Довганенків, в яких виховується тридцять  дітей.  У 2015 році захід під назвою мистецький фестиваль «Таланти багатодітної родини» відбувся у рамках обласної акції «Бібліотека – мудрість книг і щедрість серця». Про досягнення дізнавались від спортсменів Тетяни Смилевенко  і Володимира Моренка. Юна художниця Анастасія Смилевенко представила глядачам майстер – клас з швидкої техніки виконання пейзажу на мольберті. Глядачі були в захопленні і від майстер-класу з виконання зачісок, який вправно провели Анастасія та Олександра Діденки. З вуст талановитих дітей Романа Шевчука, Оксани Куку звучали власні вірші та рядки відомих поетів. Темою патріотизму був пронизаний виступ родини Завгородніх, які були одягнені в національні вишиті українські костюми, виготовлені власноруч, а родзинкою були українські народні пісні у сімейному виконанні. Насамкінець фестивалю бібліотекарі презентували виставку творчих робіт «Феєрверк юних талантів».





Немає коментарів:

Дописати коментар