четвер, 18 лютого 2016 р.

Палітра заходів-2015 Дитячий відділ Маловисківської РБ


Для відвідувачів дитячого відділу Маловисківської РБ корисними були заходи, що формують їхню валеологічну та екологічну свідомість. Так, бібліотечна програма «Здоровим бути – круто!» допомогла учням школи-інтернату, користувачам бібліотеки запам’ятати поради та основні правила здорового способу життя. Діти переглянули книжкову виставку, змагались у конкурсах «Лото - здоров’я», «Книгу прочитаєш – про здоров’я все пізнаєш», «Розгадай кросворд» та інших. 

Екологічна година «Душа природи чуйна і ласкава» розпочалась з огляду виставки, де були представлені не тільки книги, а й фото. Діти слухали та обговорювали оповідання «Відпочинок у лісі», пригадували правила поведінки на природі, грали в ігри «Весняні квіти», «Лікарські рослини», розгадували кросворди.

      Не один рік бібліотекарі у співпраці з дитячими садками «Чебурашка» та «Ромашка» закладають фундамент для формування майбутніх читачів серед дошкільників за допомогою «Виїзної читальної зали». Сюди, до середніх та старших груп, бібліотекарі приносять літературу: казки, оповідання, вірші, з питань виховання та розвитку мовлення тощо, з якими знайомляться не лише діти, а й вихователі та батьки. У звітному році збільшилась кількість груп. Якщо у 2014 році бібліотекарі обслуговували 5 груп дітей, то у 2015 році – 9. Усього обслужені 1760 дошкільнят, яким надано 2428 прим. документів.


Щоб краще дітям зрозуміти, що таке духовність і патріотизм, що відбувається на сході України, до бібліотеки запросили учнів гімназії на зустріч з учасником АТО В. Івандюком, який приїхав на короткостроковий відпочинок. Діти затамувавши подих слухали розповідь про військові будні, важливість волонтерської допомоги та підтримку земляків. Солдати дуже цінують дитячі малюнки та обереги, які зігрівають їхні душі. Учасники зустрічі щиро подякували своєму земляку за вірну службу. На жаль, через два місяці після від’їзду до АТО, він загинув.






Немає коментарів:

Дописати коментар