понеділок, 22 лютого 2016 р.

Палітра заходів-2015 Новгородківська РДБ


Новгородківською РДБ проведено низку заходів щодо популяризації книги. Зокрема, презентації книг: «Українці: Свята. Традиції. Звичаї», за участі дітей із сімей внутрішньо переміщених осіб та «Історія запорозьких козаків для веселих дітлахів», що перетворилась у свято українського козацтва з конкурсною програмою «Козацькі забави». Знайомство з книгою сучасної письменниці З.Мензатюк «Український квітник» надало можливість дітям послухати мініатюрні есе авторки про найулюбленіші квіти. Рекламний вернісаж «На дозвіллі не сумуй: почитай і поміркуй» запросив дітей до читання творів українських і зарубіжних письменників-ювілярів. Зимова акція «Читаємо книги про зимові свята» виявила неабиякий інтерес відвідувачів до народознавчої літератури. Родзинкою Дня інформації «Розмаїття нових видань» став огляд-знайомство «Новинки домашньої бібліотеки», який підготували і провели користувачі молодшого шкільного віку. 

Учасники вуличної акції «Міняю кульку на віршик» звичайні перехожі – отримали масу задоволення від спілкування. На центральній вулиці селища користувачі-діти звертались до людей з проханням на деякий час полинути в дитинство, пригадати і прочитати віршик, за що отримували кульку і пам’ятку «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі…». А після проведення ще однієї акції «Відпусти свою книгу у широке плавання» бібліотека отримала 24 нових видання, які подарували родини Лісняк та Полєтаєвих.

У шевченківські дні відбулись: літературне свято «Тече вода з-під явора…», екскурсія до селищного пам’ятника Т.Шевченку «Ми тебе не забули, Тарасе», конкурс читців Тарасової поезії «Візьму у руки я «Кобзар». До останнього заходу бібліотекарі виготовили пам’ятку читачу «Десять заповідей Т.Г.Шевченка». Діти в українських костюмах читали вірші поета. Усі разом декламували «Заповіт» Т.Шевченка і створили «Вінок шани Кобзареві»: кожен учасник написав улюблений твір поета на «пелюстках» квітів, які з’єднали у вінок.
На інтелектуально-розважальний турнір «Європа – це дім, де живеш я і ти» були запрошені користувачі-семикласники, які розділились на дві команди «Єврики» і «Гривники» і змагалися за звання кращих знавців європейських країн. У ході турніру використовувались: викладка літератури «Ліричні мотиви європейської поезії», тематичні закладки «Що ти знаєш про Європу?», зіркові схеми, фото відомих людей, музичних груп та інше.

Надовго запам’яталися юним відвідувачам День Сніговика та День іменинника. А День Солодкоїжок визнаний дітьми одним з кращих заходів літа. Адже на захід до дітей завітала майстриня кондитерських справ Олеся Глінкіна, яка не лише познайомила дітей з фото своїх виробів «Мої солодкі фантазії», а й пригостила смаколиками. У День шоколаду «Смачна країна Шоколадія» дітлахи взяли участь у кондитерських посиденьках, під час яких, за чашкою чаю, вели розмову про шоколадні уподобаннями. А потім виготовляли квіточки на майстер-класі «Іграшки з обгорток цукерок».

 

Немає коментарів:

Дописати коментар