понеділок, 29 лютого 2016 р.

Палітра заходів-2015 Олександрівська РДБ

Працівники Олександрівської РДБ не залишились осторонь актуальних напрямів роботи з підростаючим поколінням, таких як: патріотичний, популяризація культурної спадщини Вітчизни, розповсюдження правових знань, підтримка дітей з обмеженими фізичними можливостями.

З цією метою РДБ організовано і проведено низку заходів. Серед них, година спілкування «Вірні сини Батьківщини бережуть життя своєї родини» з учасниками АТО, які розповіли школярам про життя на війні, допомогу волонтерів, солдатську єдність і братство. До заходу підключились працівники районного будинку культури, місцева поетеса, член Національної спілки письменників України І.Кримська, учасниця художньої самодіяльності РБК восьмикласниця О.Гресь, які підготували концертну програму для усіх присутніх.
Під час літературної подорожі «Моя Україно, квітуча, ти землями вічно родюча», присвяченій Дню незалежності нашої країни, діти ознайомились з виставкою-панорамою «Україна суверенна – від витоків до сьогодення», взяли участь у вікторинах та флеш-мобі «Ми – Україна»

Користувачів-учнів 6-9-х класів було запрошено до правознавчих подорожей «Що ти знаєш про свої права?», «Країна Правознайка», літературно-правового квесту «Пошук істини», годин спілкування з елементами тренінгу «Долаємо конфлікти» та правознавства «Без правової культури немає правової держави», які супроводжувались вікторинами, конкурсами, пізнавально-віртуальними іграми.
Хороші результати роботи з користувачами-дітьми дали презентації книг сучасних українських авторів, відзначення ювілейних дат письменників і поетів, літературні і народознавчі вечори, вікторини. Адже на відміну від шкільних уроків, такі заходи проходять у дружній і творчій атмосфері, під час яких діти невимушено висловлюють свої погляди і бажання. Юних відвідувачів РДБ зацікавили заходи присвячені рідній мові, зокрема: День рідної мови «Краща мова єднання – це українська», бібліографічний огляд «Там, де живе рідна мова, живе український народ», літературно-музична композиція «Звучи рідна, хай серця відпочине спів, хай зачарує рідний край», де діти знайомились з літературними новинками, читали вірші українських поетів Т.Шевченка, Л.Українки, В.Симоненка, слухали і співали українські пісні. На підтримку української мови відбувся флеш-моб «Мова – серце нації».
Неабиякий інтерес у відвідувачів бібліотеки викликали заходи щодо вшанування пам'яті видатного державного та політичного діяча князя Київського Володимира Великого, у зв’язку з 1000- річницєю його упокоєння: книжково-ілюстративна виставка «Володимир Великий – творець середньовічної європейської держави», історичний екскурс «Князь Володимир на землю ступив і Київську Русь святу молитвою святив», інформаційний список літератури «Володимир Великий – володар миру на Русі».

Влітку РДБ радо зустрічала всіх юних читачів на своїй території та поза її межами, бо уявити навіть найцікавіший відпочинок без книг – неможливо,  вважають бібліотекарі. Тому РДБ спільно з працівниками районного будинку культури запрошували дітей до участі у масштабних заходах: свято «Хай сонцю і квітам всміхаються діти» з конкурсно-ігровою програмою та переглядом нових книг, конкурс малюнків на асфальті «Моє щасливе дитинство». Також, було організовано гала-концерт переможців обласних та районних творчих конкурсів, виставку-продаж дитячих виробів на підтримку дітей, які проходять оздоровлення в Староосотському протитуберкульозному санаторію, майстер-клас перукарського мистецтва тощо. Крім того, проводились акції «Дитина читає – Україна процвітає», «Подаруй радість дітям»: збір дитячої літератури, іграшок, коштів для дітей, які перебувають у згаданому санаторії та тих, хто опинився в складних життєвих обставинах. 







Немає коментарів:

Дописати коментар