четвер, 7 квітня 2016 р.

До 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи

До  30-ї  річниці  Чорнобильської  катастрофи

2016 рік проголошено роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи.
У Планах роботи дитячих бібліотек області на 2016 рік передбачено низку заходів для юних користувачів. У цьому контексті, розповідаючи дітям про події 26 квітня 1986, пропонуємо скористатися матеріалами сайту: «Національний музей «Чорнобиль» http://chornobylmuseum.kiev.ua
На сайті у розділі «Пам'ять» є Інформаційно-пошукова система «Книга пам’яті учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС», аналогів якої немає у музеях України. До електронної «Книги пам'яті» увійшли імена більше п’яти тисяч ліквідаторів. Перегортаючи її сторінки, можно відшукати імена рідних, які брали участь у ліквідації наслідків аварії. Робота з її поповнення постійно триває.

Також, до 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи Національний музей «Чорнобиль» оголосив Всеукраїнський конкурс «ЗНАЙДИ ГЕРОЯ ЧОРНОБИЛЯ ПОРУЧ», який триватиме від 1 березня до 5 грудня 2016 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар