четвер, 16 березня 2017 р.

Бібліотеки в ОТГ

     З огляду на прийдешні зміни у бібліотечній системі, пропонуємо звернутися до інформаційних джерел, що мають на меті допомогти у багатьох питаннях з організації мережі публічних бібліотек в об'єднаних територіальних громадах.

* Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого розпочала новий проект – блог «Сучасна бібліотека об'єднаної територіальної громади». Це інформаційно-комунікативна платформа, контент якої має практичну цінність для бібліотек об'єднаних територіальних громад.
 Створювачі блогу запрошують практиків поділитися власним досвідом, обговорити актуальні проблеми та спільно віднайти шляхи їх вирішення.
Блог має рубрики «Нормативно-правова база», «Об'єднана територіальна громада», «Публічна бібліотека», «Рекомендації», «Статистика і аналітика». Вже розміщено пости з питань «Бібліотечний фонд бібліотек ОТГ», «Передача бібліотечних фондів», «Алгоритм передачі бібліотек-філій ЦБС до ОТГ», «Доля бібліотек в ОТГ» тощо.

Дізнавайтесь більше за посиланням на  http://oth.nplu.org/


*  Професійний журнал «Бібліотечна планета», число 4 за 2016 рік, у рубриці «Сторінка фахівця» представив «Методичні рекомендації з організації мережі публічних бібліотек в об'єднаних територіальних громадах».


Немає коментарів:

Дописати коментар