неділю, 19 серпня 2018 р.

БібліоЛіто - 2018

Знайомимо з окремими бібліотечними заходами для користувачів-дітей влітку, які, як завжди, вирізняються розмаїттям форм.

Долинчани, і діти, і дорослі, з радістю чекають на літнє феєричне свято казки, що наповнює серця радістю й вірою в дива, одним з організаторів якого є комунальний заклад «Районна бібліотека для дітей Долинської районної ради». Цьогоріч учасників вітали зі Святом казки голова РДА С. Омельченко та голова районної ради І. Бондаренко. Три години понад чотириста дітлахів насолоджувались ходою казкових героїв, яку очолили читачі РБД – переможці районного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого   читання М. Середенко та Б. Філоненко, які несли емблему фестивалю «Казковий світ Долинщини» та участю у різнобарвних заходах свята. Це і шоу-програма, фотозони, майстер-клас по гончарству, аквагримерна майстерня з візажистами, лялькова вистава «Казкове асорті», театралізована казка «Червоний капелюшок», «Поліцейська академія», фейс-арт, «Кенді-бар», «Кульколяндія». Під час Свята начальником відділу культури, туризму та культурної спадщини РДА Л. Кащеєвою було вручено дипломи переможцям районного фотоконкурсу «Селфі з книгою» – Антонівській, Маловодянській, Марфівській, Суходільській, Василівській сільським та Молодіжненській селищній бібліотекам.
Свято видалось теплим і радісним завдяки спеціалістам із різних закладів і установ, місцевим майстрам: зі студії дитячих свят «Чудесино» з м. Кривий Ріг, Гурівського СБК, Новогригорівської Другої СБ, Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, Комунальної установи «Долинський міський клуб при Долинській міській раді».
Казкової чарівності придало святу вручення LED-телевізора користувачам Комунального закладу «Районна бібліотека для дітей Долинської районної ради» від РДА районної ради. Завершилося свято феєричним флешмобом. А його учасники повернулись додому з дарунками, масою позитивних вражень і емоцій.
У ЦБД МЦБС м. Кропивницький щочетверга, у рамках програми «Літо.  Книга. Творчість», проводяться майстер-класи, де діти пізнають нові техніки  роботи, зокрема, листівки-аплікаціЇ в техніці 3-Д.
 Бібліотечний театр книги «Буратіно» радує маленьких мешканців мікрорайону Космонавтів своїми виступами під відкритим небом. Наприклад, лялькова вистава «Цілюща травичка» навчила численну армію юних глядачів до яких приєдналися вихованці ДНЗ «Калинка» бережливому ставленню до рідної природи. На біс маленьким глядачам театрали подарували лялькову виставу «Зайчикова казочка», сюжет якої став логічним продовженням попередньої.
Цікаві заходи проводяться і в інших бібліотеках для дітей міста. Зокрема, арт-фестиваль «Барвиста країна – моя Україна!», бібліофорсаж «Безпечні перегони» зібрав любителів швидкості ролерів, скейтерів та велосипедів (МБД філія №19).

                         

Немає коментарів:

Дописати коментар