пʼятницю, 5 липня 2019 р.


У червні 2019 року відкрито Куточки Європейського Союзу «#eubookshelf – ЄС на книжковій полиці» у 16-ти дитячих бібліотеках Кіровоградщини на чолі з обласною бібліотекою для дітей ім. Т. Г. Шевченка, завдяки новому проекту «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні» від Представництва Європейського Союзу в Україні.
Серед бібліотечних закладів, крім вищезазначеної обласної, що беруть участь у проекті, 12 районних бібліотек для дітейБлаговіщенська, Вільшанська, Гайворонська, Добровеличківська, Долинська, Компаніївська, Новгородківська, Новоархангельська, Новомиргородська, Олександрівська, Петрівська, Устинівська; 1 міська бібліотека для дітейПобузька; 2 сільські бібліотеки для дітейВитязівська Бобринецького району, Рівнянська Новоукраїнського району.
В оформленні куточків використано різноманітну друковану продукцію від Представництва ЄС в Україні та ГО «Молодіжна Альтернатива». Це: плакат-мапа Європи, брошури, буклети – «Європа-Гра», «Паспорт Європейського Союзу», «Тремоло та його європейська місія», «Відкрий для себе Європу», «Європа у 12 кроках», «Європейський Союз – Україна», «Асоціація ЄС – Україна: що це дає Вам», «Європейський Союз: Що це таке і що він робить», «Навчайся в Європі» та багато іншого.







Отже, відвідувачам бібліотек, як дітям, так і дорослим, надаються можливості більше дізнатися про історію країн, що входять до ЄС, їхні цінності та принципи функціонування, керівні інституції, органи ЄС та їх діяльність, а також про – відносини Європейського Союзу і України, навчання у Європі та багато іншого.
Крім того, бібліотечні фахівці розпочали низку інформаційно-ігрових заходів для юних користувачів у різному форматі для кращого ознайомлення з літературою, мистецтвом, видатними особистостями, визначними місцями країн Європи.


Немає коментарів:

Дописати коментар