понеділок, 20 лютого 2017 р.

Бібліотечні події 2016

    ДБ філія №8 Світловодської МЦБС співпрацювала зі школами, школою-інтернатом №1 для слабозорих дітей, літературним об’єднанням «Літо», краєзнавчим музеєм, міськими управліннями освіти, юстиції, міським і районним центрами зайнятості, спонсорами - крамницями «Карандаш» і «Маркет-Опт».
Велика увага приділялась формуванню інформаційної культури користувачів різних вікових категорій. Задля цього проводились Дні – інформації, бібліографії, нових надходжень, періодики, краєзнавства. Під час циклу занять «Ласкаво просимо у країну Читалію» школярі брали участь у комп’ютерній презентації «Як створюється книга», бібліоподорожі «Знамениті бібліотеки світу», годині корисних порад «Вибір книг у бібліотеці, види літератури», мандрівках сторінками сайтів бібліотек України «Віртуальні бібліотеки», бесіді «Що таке бібліографія?». Цікаво проходили Інтернет уроки «Мій друг – комп’ютер», «Комп’ютер – це просто!», «Азбука безпеки», «Ось вона яка – комп’ютерна клавіатура», «На зв’язку з друзями», «Цей чудовий комп’ютер», «Глобальна мережа Інтернет», «Кращі браузери» та інші. Продовжила свою роботу «Школа початківця». За звітній рік її учнями було 9 осіб поважного віку. Продовжував свою роботу і Пункт Доступу Громадян (ПДГ) до інформації органів державної влади, заснований в 2011 році, де усі категорії відвідувачів можуть ознайомитись з матеріалами сайтів урядових, державних установ, місцевих органів влади. Бібліотека систематично отримувала електронною поштою найновішу інформацію про події, що відбувались в центральних органах влади від Української бібліотечної асоціації. У куточку «ПДГ» можна підібрати літературу правової тематики. Загалом послугами комп’ютерної техніки скористалося 457 осіб, роботою за ПК – 3661.

         


Краєзнавча тематика завжди у полі зору бібліотекарів. Так, проведено: бенефіс місцевої поетеси Л.Лаврик; відкрите засідання місцевого літературного об’єднання «Літо»; презентації – нової книги письменника-земляка К. Оверченка «Люблю тебе таку, яка ти є…» та монографії Т. Ткачук «Пётр Кодьев» про художника-земляка, одного із засновників Національної Спілки художників України, організатором реставраційної справи в образотворчому мистецтві; вуличну акцію «Міняю кульку на віршик»; міський конкурс дитячих малюнків «Мій улюблений герой книг українських авторів і казок» (на фото).

             

Також, МДБ взяла участь у туристичному фестивалі «Світловодськ – фест-62» (на фото) та організувала читачів бібліотеки до участі у міському конкурсі до Дня поезії на краще виконання авторського поетичного твору.
Завдяки участі МДБ у Всеукраїнській акції «Бібліотека українського воїна» до армійських бібліотек передано 20 книг. Для 7-ми переселенців з Донбасу, що є користувачами бібліотеки, поновлено куточок «Поверни надію, підтримай довіру», проводились індивідуальні бесіди та заходи.
Слід подякувати і бібліотечним гуртківцям з «Книжкової лікарні», які подарували нове життя 106 книгам бібліотеки.

Свою роботу бібліотекарі активно просувають через власний блог http://svit-8.blogspot.com , який за 2016 рік відвідали 6,5 тис. користувачів.













Немає коментарів:

Дописати коментар