середу, 19 липня 2017 р.

Традиція літніх читань у бібліотеках краю

       Центральна бібліотека для дітей Кіровоградської МЦБС виступила організатором свята «Квітуча країна дитинства» для юних кропивничан. До участі у заході були залучені всі бібліотеки системи. Програма заходу, який проходив у Ковалівському парку, була цікавою та яскравою: караоке бум, шоу мильних бульбашок, анімаційне шоу «Наповнимо цей світ радістю», фестиваль читацьких талантів «Крок до успіху», який уже став традиційним і зібрав співаків, танцюристів, гумористів, спортсменів. Найменші – розважалися на Правовій галявині малюків. Юні та креативні – навчалися виготовляти власноруч подарунки на майстер-класі «Рамка для улюбленого фото». Завдяки боді-арту «Дивозвірі» та аквагриму «Кольорові фантазії» на обличчях дітей оживали улюблені казкові герої. На майданчику святкову атмосферу створював і незвичний декор – на деревах розпустилися великі, різнокольорові квіти. Увагу присутніх привертали і творчі роботи читачів бібліотек, розміщені на виставках «Веселка читацької творчості» та «На хвилі читацьких захоплень». Всі учасники святкової програми отримали солодкі подарунки та заряд бадьорості на літо. Заходи відвідали близько 1,5 тис. дітей.
Грандіозний захід зібрав півтори сотні дітей та дорослих на майданчику перед бібліотекою-філією № 19 для дітей Кіровоградської МЦБС. Тут в ігровій формі охочі закріпили правила дорожнього руху під час гри «АвтоМотоВело», організовану і проведену  бібліотекарями разом з патрульною поліцією Кропивницького, аналогів якої у місті ще не було. На ігровому автополі зібралися учасники гри – велосипедисти, ролери, скейтери, загалом, більше 50-ти «водіїв». Ролі пішоходів дісталися вихованцям ДНЗ № 62 та № 67. Складності грі додавали шість світлофорів. Періодично на «дорожню частину» виїжджали пожежники та швидка допомога, завданням яких було навчити дітей звертати увагу на спеціальну техніку, яка прямує на терміновий виклик. Від лейтенанта поліції Сергія Ткаченка усі дізналися про сигнали регулювальника та навчилися переходити дорогу на перехресті за його вказівками. Порушників правил дорожнього руху затримували, а символічний штраф виписувала лейтенант поліції Оксана Білоброва. Такий нестандартний підхід у роботі бібліотеки влітку запам’ятається його учасникам і глядачам надовго.  
PR-акція «Старт книжкового літа» незвично розпочалась у бібліотеці філії № 21 для дітей Кіровоградської МЦБС. Група волонтерів (10 осіб) «Друзі літніх читань» розповсюдили серед жителів мікрорайону 150 запрошень до бібліотеки. Діти, одягнені в костюми літературних героїв, пропонували перехожим відвідати цікаві бібліотечні заходи протягом літа.
А ще бібліотекарі Кіровоградської МЦБС у рамках акції «Мистецькі вихідні» запросили 10 червня з 16 до 18 години усіх охочих провести вихідний день яскраво, насичено та корисно у парку культури та відпочинку «Ковалівський».

        На заході кожен міг знайти справу до душі, а вибирати було з чого. Малюки малювали родину та дім під час конкурсу малюнків на асфальті, старші діти створювали квіткові композиції з серветок та екзотичних птахів із паперопластики, підлітки змагалися на краще знання книг та прав дітей у різноманітних конкурсах і вікторинах. Найбільший ажіотаж викликали майстри татуажу та косоплетіння. Також, городяни залюбки брали участь у фотофлешмобі Хештег #kropyvnytskyi, який мандрує містом, створений у рамках проекту «Мости до міста».
Гарний настрій численним глядачам дарували запрошені на захід дитячі колективи – хореографічна студія «Карамель», танцюристи школи брейк-дансу та хіп-хопу «Mix of Steps», юні співаки М. Омельченко та К. Тюменцева, ДЮСШ №3. Містяни були вдячні організаторам за змістовний відпочинок.






Немає коментарів:

Дописати коментар