понеділок, 24 липня 2017 р.

Традиція літніх читань у бібліотеках краю

Працівники ЦБД ім. Ю. Гагаріна Олександрійської МЦБС розробили програму літніх читань «Літо на книжкових островах» та підготували для школярів цікаві заходи розважально-пізнавального характеру.
Цьогоріч для дітей з пришкільних таборів літні читання стартували 29 травня театралізованим літературним знайомством «Привіт, літо!» за участі відомих літературних персонажів. Певну роль у дійстві відводилась щуру Алісі, що вже майже рік мешкає у бібліотечному міні-зоопарку. А 1 червня на базі ЦБД відбулось бібліошоу «Хай яскраво сонце світить, хай живуть щасливо діти», організоване Олександрійським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підтримки міського голови С. Цапюка. На захід завітало понад 150 школярів міста та дітей із сімей, які знаходяться у складних життєвих обставинах та перебувають під соціальним супроводом.   
 Протягом функціонування шкільних таборів бібліотекарями проведено близько 80-ти різноманітних бібліотечних заходів, які відвідали біля 2-х  тисяч дітей з НВК «Олександрійський колегіум – спеціалізована школа», НВО «Олександрійська гімназія ім. Т.Г. Шевченка – школа мистецтв», ЗНЗ І-ІІІ ступенів №2, №10, №15, №16,  ЗНЗ І-ІІ ступенів №7, №8, НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів №19-дошкільний навчальний заклад «Лісова казка», ОНВК № 17 - ліцей, Цукрозаводський НВК «ЗШ – центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді»,  гімназії-інтернату Кіровоградського обласного НВЗ, а також – із Щасливської та Олександрівської ЗШ.
Влітку, до послуг відпочиваючої дітвори безліч різноманітних та інтерактивних заходів: екскурсії до бібліотечної кімнати казок, дитячої вітальні «Капітошка», зон інформаційного комфорту, міні-зоопарку;  квест-мандрівки «Де заховався Робінзон», казковий калейдоскоп «Ми до тебе казко, в гості завітали», бібліотечний круїз «Казкова Країна Мудрої книги», бебі-шоу «Скільки сонця, скільки світла нам дарує красне літо», бібліозабава «Ми хочемо, щоб Ваше літо було книгами зігріте!», літературний бумеранг «Академія книжкових піратів», шоу «Канікулам – ура!», пригодницькі перегони «Підняти вітрила», морські мандрівки «У пошуках скарбів», «Детектив-шоу», години дитячих розваг «Літечко прийшло – у бібліотеку друзів привело», перегляд лялькових вистав, каскад корисних повідомлень «Кілька порад доречних, щоб літо було безпечним». На дітей щодня чекають нові книги, журнали, настільні та комп’ютерні ігри, ігротека «Навчайся і розвивайся», кінозал.

Працівники Петрівської РБД підготували літні програми. Зокрема, запросили користувачів на прогулянку бібліотечним бульваром «Ми хочемо, щоб ваше літо було книгами зігріте». Діти почули про сучасні дитячі виданнями, ділились враженнями про прочитане, долучились до ігор, конкурсів та розваг під час заходу «Місце зустрічі – країна дитинства».

Низка розважальних заходів бібліотекарі провели для школярів із оздоровчого табору «Ромашка»: «Відпочивай, але й читати не забувай», «Веселімось, граємо, літечко вітаємо». Діти знайомились з новинками літератури, переглянули дитячі журнали, взяли активну участь у пізнавальних конкурсах, літературних іграх, інтелектуальних і веселих конкурсах та вікторинах, фотографувались на згадку.



Немає коментарів:

Дописати коментар