вівторок, 24 січня 2017 р.

Бібліотечні події 2016

Олександрійська  ЦМДБ   ім. Ю.Гагаріна відома своєю креативністю та впровадженням інновацій в практику роботи. Бібліотекарі – активні учасники Всеукраїнських, обласних, міських проектів, конкурсів, акцій. У 2016 році бібліотекар Н.Дмітрієва взяла участь і стала переможницею у фотоконкурсі «Бібліотекар НЕ ФОРМАТ», який проводила Молодіжна секція Української бібліотечної асоціації. 12 кращих фоторобіт переможців увійшли до календаря МС УБА на 2017 рік.  
14 лютого бібліотекарі вперше долучилися до Міжнародного дня дарування книг – провели вуличну акцію «Найкраще – дітям». Бібліотекарі разом зі студентами КВНЗ «Олександрійського училища культури» дарували маленьким громадянам міста  цікаві книжки з валентинками та рекламними календариками бібліотеки. А батьки юних читачів подарували дитячій бібліотеці 60 книг (нових та зі своїх  домашніх  зібрань).


Благодійна акція «Школярик» для дітей із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах започатковано ЦМДБ спільно з МЦ СССДМ напередодні Дня Знань. Близько п’ятдесяти дітлахів  розважалися із казковими героями, які проводили з малечею рухливі ігри, конкурси, загадки. Насамкінець, від міського голови, діти отримали подарунки – все, що необхідно для навчання в школі (на фото).
Популярним був сучасний інформаційний відділ  –  Інтернет-центр –  1,1 тис. користувачів, 15,1  тис. відвідувань. З питань комп’ютерної грамотності бібліотекарі надали 278 консультацій, провели навчання для понад трьохсот відвідувачів, створили 6 відеофільмів та 47 електронних презентацій до масових заходів.







Декілька років бібліотекарі дбають про естетично привабливий інтер'єр приміщення бібліотеки. У звітному році така робота мала продовження. Зокрема, вихованці 3-го класу місцевої художньої школи, разом зі своїм викладачем С.Микитою, зобразили героїв українських казок на одній зі стін читальної зали учнів дошкільного віку та школярів 1-4-х класів. Робота тривала три тижні. Також, здійснено оновлення дизайну за допомогою малюнків «Смішарики в бібліотеці» (внутрішня стіна) та «Вишиванка» (фасадна стіна) (на фото). 
Сподобалось усім – і виконавцям, і користувачам, і бібліотекарям.




Немає коментарів:

Дописати коментар