пʼятницю, 27 січня 2017 р.

Бібліотечні події 2016 

      Голованівська РДБ  прагне  до оновлення фондів свого закладу та сільських бібліотек. Задля цього працює з українськими видавництвами, використовуючи сучасні можливості Інтернету та зв’язку. Так, бібліотека стала членом клубу видавництва «Фонтан казок», завдяки чому безкоштовно має 5 книг сучасної дитячої української письменниці О.Лущевської «Вітер з-під сонця», з яких 2 передала до Побузької МДБ. З видавництва «Мамине сонечко» отримано книги «Незалежність України» (14 прим.) та «Героям слава! Розповіді про героїв фронту і тилу», 2-е видання (7 прим.) для РДБ та сільських бібліотек району. Це видавництво випускає і дозвіллєвий журнал «Вигадуй, думай, грай» для середнього шкільного віку, який передплатила РДБ. Від видавництва «Свічадо» районній та міській бібліотекам для дітей надішли по примірнику книги «Зернятко надії», де зібрано прозові та поетичні твори про голодомор 1932-1933 років, а від видавництва «Самміт-книга» – 3 примірники книги М. Кашницького «Уроки мужності». Наші колеги  підтримують зв’язок з письменницею-землячкою Л. Ніцой, яка подарувала 8 прим. авторських книг.








З нагоди 160-річчя від дня народження І.Я. Франка у РДБ проведено низку заходів для користувачів різних вікових категорій:  презентація книжкової виставки «Розум і серце українського народу», голосні читання казок письменника, вікторина «У світі Франкової казки», лялькова вистава «Про діда Андрушку та мишку Сіроманку» за участі бібліотечного гуртка «Лялька і книга», демонстрація фільму про письменника. Також, відвідувачі переглянули  виставу за казкою «Три міхи хитрощів» у виконанні юних артистів та учениці ДМШ (музичний супровід на фортепіано), прослухали вірші «У долині село лежить» та «Киця». Усе сподобалось відвідувачам. А найбільше пісня на вірші І.Франка «Червона калина, чого в лузі гнешся» у виконанні викладача БДЮТ О.Матвієнко під супровід бандури (на фото), адже дехто з дітей почув чудовий звук славетного українського музичного інструменту вперше.
Тиждень англійської мови, що проходив  з 12-го по 18-те грудня 2016 року отримав чимало позитивних відгуків від користувачів РДБ. Адже діти знайомились з книжково-ілюстративними виставками «Англійські письменники – дітям» та «English is funny!», переглядали відео презентацію «Велика Британія» та мультфільм «Три ведмеді» англійською мовою, грали в ігри «Вивчаємо англійську мову» та «Збери слова». Четвертокласники мали незвичайну годину англійської мови «Англійська – це весело!», з різними іграми та переглядом відеокліпу на дитячу пісню «If you are happy and know». Зрозуміло, що такий захід спонукав дітей до активності,  навіть тих, хто не дуже полюбляє уроки англійської – із задоволенням виконували різноманітні завдання, заробляючи бали, підспівували та підтанцьовували під музику.

Вирішення питання щодо заповнення вакансії посади бібліотекаря РДБ, мало б ще більше позитивних моментів у роботі для усіх відвідувачів закладу.

Немає коментарів:

Дописати коментар