понеділок, 24 лютого 2020 р.

Дитячі  бібліотеки  області   2019

Вільшанська  районна  бібліотека  для  дітей

З метою поширення краєзнавства не лише серед своїх читачів, а й серед сільських дітей, проведено годину краєзнавства «Наш край пишається талантами своїми – багато тут поетів і співців» для учнів Добрівської сільської школи. До заходу долучився директор районного україно-болгарського історичного музею (РУБІМ), який зосередив увагу дітей на історії селища Вільшанка, походженні назв сіл, річок району, зачитував легенди, записані ним за переказами старожилів.
До 80-річчя утворення Кіровоградської області відбулась презентація книжково-документальної виставки «Край степовий – Кіровоградщина моя», де демонструвались твори місцевих письменників, публікації про знаних людей, газетно-журнальні статті, документи про історичні, економічні та культурні особливості краю.
Під час засідань бібліотечного клубу «Другарче» його члени знайомилися з літературою, культурою, звичаями та обрядами болгар. Зокрема, це: віртуальний променад «Музеями Болгарії та України», бібліо-мікс «Цікаві факти про життя болгар», краєзнавча подорож «Мій край у 18 столітті», презентація випуску 3–го видання книги «Очерки истории, языка и культуры ольшанских болгар», присвячену 245–й річниці переселення болгар на Вільшанщину, яку бібліотека отримала у подарунок, завдяки благодійному фонду «Добротвір». Запрошені на захід, М. Поліщук, директор РУБІМ та І. Немирована, членкиня Національної спілки письменників України, захоплено розповідали про процес пізнання себе і своїх предків.
         До Міжнародного дня друзів бібліотекарі облаштували на подвір’ї бібліотеки ігровий книжково-пізнавальний майданчик «Дружимо – живемо не тужимо». Дітям, батькам та усім охочим було запропоновано помандрувати у світ цікавого, невідомого і веселого за сторінками книг, журналів, а також пограти в шашки і шахмати, відвідати майстер-клас з оригамі. Кожен відвідувач майданчика отримав буклет районної дитячої бібліотеки.

                    

У рамках проєкту «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні» отримано доступ до он-лайн-платформи   Euroquiz.org.ua, яка надала можливість розміщувати новини, обмінюватися досвідом, вивчати кращі практики. Серед читачів різних вікових категорій розповсюджувались інформаційні матеріали, проводились певні заходи. А саме: квест «Будьмо знайомі, Європа»; урок «Я – громадянин України – європейської країни»; година повідомлень «Цікаві факти про Євросоюз» з переглядом відео «Я – українець, я – європеєць» та мультимедійних презентацій «Міста Європи», «Найменші країни Європи»; інтелектуальна гра «Європа у великому та малому, в історії та мріях», учасники якої перевіряли свої знання із зарубіжної географії, історії, культури; віртуальна казкова мандрівка «Країнами Європи»; вікторина «Європа і Ти» та інші.







Немає коментарів:

Дописати коментар