пʼятницю, 28 лютого 2020 р.

Дитячі  бібліотеки  області   2019

Компаніївська
районна бібліотека для дітей  

Бібліотекарі акцентували увагу на розширенні читацького і громадського світогляду, розвитку літературно-творчих здібностей юних користувачів та рекламі бібліотечного закладу. Задля цього розроблялись різноформатні заходи. Так, розкриваючи сторінки історії нашої країни, фахівці бібліотеки проводили паралелі між минулим та сьогоденням. Під час заходів – козацький ринг «Де козак, там і слава», година мужності «Сяй у віках, знамено Перемоги, сила і гордість нашої землі», майстер-клас «Квітка пам’яті», зустріч з учасниками АТО «За правду! За волю! За Україну!»  –  діти дізнавалися про: роль козацтва в Україні, силу та спритність козаків; роки окупації на Кіровоградщині та героїчні подвиги українських воїнів, без яких Перемога над нацизмом у Другій світовій була б неможлива; мак, як символ Дня пам'яті і примирення та його значення; солдатську єдність і братство, допомогу волонтерів на сході країни у наш час. Важливою складовою у роботі з відвідувачами-дітьми є краєзнавча робота, що втілювалась в окремих заходах. Так, на арт-годині «Знайомтесь: митці нашого краю» йшлося про життя і творчість письменників-земляків – Ю. Яновського, В. Близнеця, І. Микитенка, О. Кононенка, А. Царук, що зробили свій внесок в літературну спадщину не лише Компаніївщини. Гостями поетичних хвилин «Знайомтесь: поетичне слово Компаніївщини» були юні поетеси С. Годованок, У. Балабушка, П. Колтунова, які зачитали власні вірші та розповіли, що надихає їх на творчість.


Програма літніх читань «Літо, книга, позитив!» сподобалась дітям, адже можна було не тільки читати, пізнавати щось нове, а й відпочивати під час програмних заходів таких, як: літня тусовка «Здрастуйте, канікули», літературний бібліофреш «Для невтомних і допитливих», книжкова виставка «Смакуйте літо з книгою», story-time «Я хочу вам прочитати», мультяшні сніданки «Чарівний світ казки», селфі-акція з оформленим фотостендом «Читання – це теж імідж», читання на свіжому повітрі. Заходи відвідало понад 200 дітей, до бібліотеки записалось 20 нових читачів, видано 576 примірників книг та періодичних видань. 

Усе літо проходив районний конкурс дитячої творчості на кращу книгу-саморобку «Мої історії», організатором і координатором якого була дитяча бібліотека. Мета – формування у юних користувачів дбайливого ставлення до книги та сприяння творчості. У конкурсі взяли участь читачі 2-х вікових категоріях (6-10-ти та 11-15-ти років) з 15-ти сільських бібліотек та районної дитячої. На розгляд журі надійшло 29 робіт. Переможці з Полтавської сільської бібліотечної філії та районної бібліотеки для дітей отримали грамоти і подарунки.



  З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек користувачі відвідали низку заходів, серед яких: пізнавальна екскурсія «Бібліотека – добрий чарівник»; бібліо-фольк-party «Бібліотека-чудо, бібліотека – клас, вона завжди чека на Вас»; літературна вікторина «Казка за казкою»; акція «Проведи вік-енд у бібліотеці»; презентація нових книг «Що читати малюкам?»; виготовлення закладки-підказки «Зробити дитину щасливою – легко!»; конкурсно-ігрове шоу «Бібліотека запрошує на побачення»; вікторина «Безмежний світ книг»; День інформації «Бібліотека – відкритий світ читання» з презентацією книжкових новинок «Прочитай – це цікаво», експрес-інформацією «Маленькі шедеври великої літератури», інформаційним калейдоскопом «Цей дивний світ – БІБЛІОТЕКА».

На думку фахівців, усі заходи мали продуктивність, бо, практично, кожна дитина вибирала собі книгу для читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар