понеділок, 2 березня 2020 р.

Дитячі  бібліотеки  області   2019

Олександрівська
районна бібліотека для дітей  

Бібліотекарі прагнули до розвитку ділового, дитячого та сімейного читання користувачів-дітей. Цьому сприяли бібліотечний інформаційний куточок «Читацька республіка», який постійно доповнювався новими матеріалами та три просторові зони – для роботи з документами та відпочинку, де відбувались різноманітні конкурси, ігри, розваги, а також Інтернет-зона. І, безумовно, на різнопланові заходи, запрошувалися як юні олександрівці, так і діти із сіл району.

Наприклад, у рамках програми «Книжкова естафета сонячного літа» у містечку «Книгограй» бібліотека приймала учнів з пришкільних таборів «Романтика» смт Олександрівка та «Веселкове літо» Несватківської філії КЗ «Олександрівське НВО № 2», Ставидлянської філії КЗ «Красносілківське НВО» та оздоровчого табору «Жовтень». Діти знайомились з новими книгами, побували на галявині веселих витівок «Настрій на УРА!», бібліотечному бульварі «По хвилях летить білокрилий бриг в країну нечитаних книг», подорожували на «острів Почитайків», знайомились із літературною панорамою новинок «Барви книжкового літа», брали участь у мега вікторині «Літо, Сонце і Я», вікторині «Музична плутанина», спробували себе в ролі акторів, взявши участь у постановці експромт-вистави «У тридев’ятому царстві», за що отримали в нагороду гучні оплески від присутніх.  
При бібліотеці функціонують три користувацькі об’єднання для різних вікових категорій – центр дитячої ерудиції «Еврика», народознавча вітальня «Родина» та клуб «Плюшева няня», які дають можливість ширше розвивати інтелектуальні та творчі здібності дітей.
Протягом 2019 року Центром дитячої ерудиції «Еврика» проведено 9 засідань, серед яких: мандрівка «Велика космічна подорож», бліц-вікторина «Етикет: так просто і так складно», уїк-енд «Хіт-парад природничих дивовиж», святкова подорож «Країна щастя і добра» та інші. З метою кращого сприймання подачі тематичних матеріалів, до кожного засідання включались по декілька заходів. Як приклад, бібліомікс «Знайомтесь: Європа», під час якого діти знайомились з книжковою виставкою «На глобусі – країни Європи», переглядали відео «Мальовничими місцями Європи» та слайди народних костюмів, слухали цікаві розповіді «Чи знаєте ви, що…», брали участь у вікторинах «Що я знаю про Європу», «Де живуть казкові герої?» та із задоволенням грали в ігри європейських народів.

Кожне засідання клубу для дошкільнят «Плюшева няня» складалось з блоків: образотворчо-ігрового (участь у вікторинах, іграх), творчого (навчання у майстер-класах), театралізованого (перегляд лялькової вистави). Діти побували у чарівному світі казок українських класиків М. Коцюбинського, О. Пчілки, слухаючи їхні твори та мандрували життєвими сторінками письменниці Н. Забіли, декламували її вірші, переглядали інсценізацію казки «Зайчикова хатка», відгадували загадки, збирали пазли за сюжетом казки. Саме такі комплексні заходи добре сприймались та запам’ятовувались дітьми.



Немає коментарів:

Дописати коментар