середу, 4 березня 2020 р.

Дитячі  бібліотеки  області   2019

Голованівська
районна бібліотека для дітей  

Бібліотекарі віддавали належне багатьом напрямам у роботі з користувачами-дітьми, організовуючи та розробляючи багато заходів, де розкривались поняття і розуміння актуального, історичного, пізнавального, розважального, любові до слова і книги.
Серед вдалих заходів різних за формою і подачею такі, як: голосні читання книг Г. Кирпи «Мій тато став зіркою» та «Героям слава!», оповідань «Зернятко надії»; конкурсно-пізнавальний вернісаж «Про подвиги, про доблесть і про славу», під час якого діти ознайомилися з традиціями та звичаями українського козацтва, переглянули ілюстрації з козацькими клейнодами, взяли участь у вікторині та конкурсах; поетично-музичне мереживо   «Україно моя, вишиванко…» з виконанням віршів і пісень, мультимедійною презентацією «Вишивка в нашому житті» тощо.
Активні користувачі бібліотеки заздалегідь готувались до Всеукраїнського тижня дитячого читання і «спекли» книжковий іменний пиріг з побажаннями читачам. Після кожного заходу, що відбувався на святковому Тижні, діти вибирали собі книгу з побажаннями. Серед багатьох заходів, присвячених книзі, відвідувачам запам’ятався літературний квест за творчістю Олени Пчілки «Що Пчілка дітлахам несе?». Команди учасників з азартом і цікавістю виконували завдання 7-ми рівнів, за що отримували слова-призи, з яких склали цитату з твору Олени Пчілки.
До шкільних канікул бібліотекарі впроваджували програму читань «Літо з друзями і книгами» під гаслом «Бібліоліто: Читай! Думай! Твори!», у рамках якої проведено 24 заходи, які відвідали 473 дитини, з них 62 дитини – пільгових категорій. Протягом червня, двічі на тиждень, у центральному парку селища функціонувала «Лавочка-читалочка». З дітьми пришкільного табору «Веселка» Голованівського ліцею ім. Т. Г. Шевченка проведено: віртуальна мандрівка «Дорогами казок братів Грімм», «Казковий калейдоскоп», «Мандрівка в країну Журналію». А учнів Шепилівської філії Голованівського ліцею ім. Т. Г. Шевченка запросили до районної бібліотеки для дітей на екскурсію з ігровою програмою. Користувались попитом у читачів і книжкові виставки «Книга – віконце у світ. Читай! Пізнавай!», «Читай і стань успішним» з різноманітною літературою, у тому числі й для обов’язкового та додаткового читання влітку згідно шкільних програм. Впродовж літнього відпочинку 57 користувачів змагалися за перемогу у конкурсі «Книжкова посмішка літа», а 24 – взяли участь в акції «Book-симпатія».
Не забули бібліотечні фахівці й про педагогів. У читальній залі бібліотеки відбувся ярмарок ідей вчителів зарубіжної літератури «Сучасний  урок зарубіжної літератури в умовах Нової української школи». О. Коверко, завідуюча районною бібліотекою для дітей, провела тематичний огляд літератури та презентувала книжкову виставку.


       З метою осучаснення інформаційного простору абонементу для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку бібліотекарі вирішили «збудувати» «Книжкове містечко для маляток-розумняток». А це – стелажі у вигляді будиночків для книжок, зроблені майстром з підручного матеріалу. 

Також, були оформлені яскраві виставки: «Перша книжка малюка»,  «Читай  рідною  мовою, 6 +»,   «У  гості  до  золотої  рибки», «З татом і мамою по книжковому всесвіту». У містечку з екскурсією побували вихованці дитсадка «Малятко», учні перших класів Голованівського ліцею. Бібліотекарі з приємністю констатують, що їхнім відвідувачам подобається оновлений відділ.

                                
                    
                                               


Немає коментарів:

Дописати коментар