четвер, 12 березня 2020 р.

Дитячі  бібліотеки  області   2019

Петрівська 
районна бібліотека для дітей   

На всіх ділянках роботи заклад працював добре. Фахівцями відводилось належне питанням професійного росту колег із сільських бібліотек району. 
Так, дитяча бібліотека неодноразово була базою проведення різних заходів з даного напряму. Це: районні семінари «Бібліотечне спілкування і етика бібліотекаря», «Сучасна бібліотека: формуємо власний імідж»; практикуми «Бібліотека в сучасному форматі: професійні ідеї, креативні проекти», «Універсальна десяткова класифікація: методика індексування», «Сучасні вимоги в роботі з бібліотечним фондом», «Реклама бібліотеки: комфорт і стиль», «Актуальні аспекти планування роботи бібліотек на 2020 рік»; тренінг «Імідж сучасної бібліотеки»; професійнідискусії, години, діалог, анкетування, консультації, методичні поради, рекомендації. Також, розповсюджувались методичні матеріали: «Інноваційний пошук – основа розвитку бібліотек», «Сільська бібліотека: час нових підходів» тощо. У заходах з підвищення кваліфікації брали участь начальник відділу культури та туризму Петрівської РДА Н. Подкопаєва, директорка районної дитячої бібліотеки Н. Єременко, методист центральної районної бібліотеки Т. Гридасова. Здійснювались виїзди до сільських бібліотек, матеріали за результатами обстежень та рекомендації надсилались сільським головам, начальнику відділу культури та туризму РДА.
Реклама книг, читання, бібліотеки розкривались у чудових книжкових виставках-інсталяціях, читай-ярмарку, дегустації літературних новинок, Дні відкритих дверей бібліотеки, акції «Селфі з улюбленою бібліотекою», майстер-класах, флешмобі «Зроби фото з хусткою» (на підтримку національної ініціативи про запровадження Всесвітнього дня української хустки на державному рівні; фото опубліковані у соцмережах із хештегом #УкраїнськаХустка) та інших.
І, насамкінець, про гарну новину. Завершено ремонт та сучасне оснащення закладу, що розпочалось у 2018 році, завдяки участі та перемозі бібліотеки у районній програмі взаємодії «Майбутнє – спільна справа», про що повідомлялось в постах на блозі. У 2019 році на покращення матеріально-технічного стану бібліотеки використано 249 тис.  грн, з яких 199  тис. грн – з районного бюджету на: оновлення фасаду бібліотеки, приміщення абонементу, зашиття стін гіпсокартоном, шпаклівку стін, фарбування, натяжну стелю зі світлодіодними світильниками, не ковзку кахельну підлогу, односторонні та двосторонні стелажі для книг та книжкових виставок, кольоровий принтер. 
Важливо наголосити, що під час ремонтних робіт бібліотекарі проводили заходи в таборах відпочинку та перед фасадом бібліотеки.
Сьогодні, бібліотека має сучасний вигляд, від якого відвідувачі й працівники у захваті. 





Немає коментарів:

Дописати коментар