пʼятниця, 24 травня 2024 р.

 Рівнянська  СБД  у  2023  році                       

Рівнянська сільська бібліотека для дітей Рівнянської сільської територіальної громади працювала зі своїми користувачами – з дитячого садочку № 1, школи-інтернату та місцевих загальноосвітніх шкільних закладів, які долучалися до Всеукраїнських заходів – тижня дитячого читання, екологічного конкурсу дитячого малюнку «Майбутнє планети в наших руках», обласної акції «Літо 2023: наближаємо Перемогу». Бібліотека брала участь у Всеукраїнському моніторинговому онлайн-дослідженні «Стан спеціалізованих бібліотек України для дітей в період російсько-української війни 2022-2023 років».

Бібліотекою організовувались заходи на допомогу всебічному розвитку юних користувачів з питань літератури, патріотики, екологічної культури, шкільної програми та корисного дозвілля. Зокрема, це: літературна година за творчістю В. Сухомлинського «Людина починається з країни «Дитинство»; книжкові виставки «Люблю, пишаюся, горджуся своєю мовою дзвінкою», «Хай живе козацька доля, хай живе козацький дух», «Голодомор – символ вічної скорботи»; урок мужності «Мужність безцінна»; історико-патріотична гра-мандрівка «Від козаків до захисників»; ерудит-лото «Історія козацтва»; конкурс «Козацькі прислів’я»; година скорботи «Чорний птах гіркої пам’яті»; бесіда «Діти – за мирну Україну»; огляд книги української тележурналістки про війну із зони АТО Н. Нагорної «Повернутися з війни».

До проведення шкільних тижнів з географії та природознавства проводилась низка івентів: година цікавих повідомлень «Птахи – які ви різні та цікаві», конкурс «Відгадай птаха», огляди літератури «Птахи – рекордсмени», «Незвичайні птахи», перегляд відеофільму «Цікаві факти про птахів». Також задля закріплення матеріалу, учасникам заходів пропонувались загадки про птахів, що мешкають на території України.

Сподобались дітям екскурсії бібліотекою; «Подорож до царства книги» за такими «станціями» – «Бібліотечний покровитель», «Географічна», «Бережлива», «Читач у бібліотеці»; літературна вікторина «Чарівний світ казок»; книжково-ілюстративна виставка «Літо з книжкою в руці»; флешмоб «Ми – це життя!»; перегляд мультфільму «Пес Патрон» та різноманітні майстер-класи у прикладному гуртку бібліотеки.



 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар