пʼятниця, 10 травня 2024 р.

Побузька МБД у 2023 році                      

  Побузька міська бібліотека для дітей Побузької селищної ради висвітлювала актуальні факти і події держави шляхом різних форм заходів, що сприяли розвитку почуттів патріотизму відвідувачів та розуміння їхньої причетності до долі країни. Зокрема, це: книжкові виставки «З Днем єднання – Україно!», «До Конституції з повагою, до влади  з надією», «І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України» до Дня вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні; демонстрація відеоролику «Люди творять історію. Небесна сотня»; вікторина «Ми – Україна»; годинипатріотична «Ми – українці: честь і слава незламним», краєзнавча «Що не домівка, так своя підкова» з майстер-класом «Як робити підкову своїми руками», бібліотечна «Заряджені гідністю і жагою свободи», на завершення якої усі учасники долучилися до плетіння маскувальних сіток у Будинку культури «Металург», екологічні «Нехай чорнобильська біда остання буде на планеті» та «Милуйся красою рідної природи»; інтерактивні гри «Що мені дає природа?», «Чим я можу допомогти природі»; етюд «Чиста планета»; майстер-клас з виготовлення значків-сувенірів «Наш Тризуб»; відеопрезентації «Що таке кібербулінг», «10 цікавих фактів про Україну», «Етапи державотворення в Україні».

Організація змістовного й корисного дозвілля користувачів поєднувалась з популяризацією читання та бібліотеки, завдяки подіям: обласні акції –  «Літо – 2023: разом до Перемоги!» та «Читай-компанія мандрує регіоном»; Всеукраїнські – Тиждень дитячого читання та еко конкурс дитячого малюнка «Майбутнє планети у наших руках»; Національний тиждень читання; заняття бібліотечного гуртка «Всезнайчик». Ці напрями розкривались і на таких заходах, як: екскурсія «Малюк в бібліотеці»; годинилітературна «Книжкові новини для кожної дитини»,   поетична «Дитинства мого мова»,  спілкування під відкритим небом «Щира розмова» про цікаві факти дитинства педагога земляка В.Сухомлинського; подіум-виставка «Книги – розум, знання, успіх»; мультпарад «Ми – герої чудові, ми – герої казкові»; майстер-класи «Яскраві метелики миру», ліплення із солоного тіста тощо. У парку культури та відпочинку селища організовувались – святкова виставка «Бібліотека –  твоє вікно у світ» з цікавими книгами українських авторів, бібліотечний урок «Відлуння доброти» у місцевому парку, вернісаж дитячих малюнків «Дитячі мрії про мир», шахові турніри, чудові фотозони, продаж поробок для збору коштів ЗСУ.

Позитивний відгук та інтерес відвідувачів бібліотеки отримала персональна виставка малюнків «З Україною в серці» Н. Кучеренко, учениці 11 класу Побузького ліцею. Ця талановита дівчина подарувала бібліотеці 12 малюнків, присвячених важким воєнним дням України. Їй також подобається малювати природу, персонажі прочитаних книг як українських, так і зарубіжних письменників, використовуючи олівці, масляні фарби та пастелі.  

Протягом року бібліотека постійно знайомила громаду зі своєю роботою на блозі «Всезнайчик», де представила 44 матеріали, 222 фото та 8 відео.

 









Немає коментарів:

Дописати коментар