четвер, 3 березня 2016 р.

Палітра заходів-2015 Світловодська МДБ

Працівники Світловодської МДБ багато років опікуються питаннями патріотичного ставлення юних до Батьківщини та рідного міста, дітьми-інвалідами об’єднання «Добрада». Минулий рік не був винятком. Циклом заходів «Збережемо Україну, бо вона одна!» було відзначено річницю Незалежності України. Зокрема, було розгорнуто велику виставку світлин місцевого фотохудожника В.Стригуна «України я не прагну десь – в Україні хочу України». Презентацію виставки показано по місцевому телебаченню. Протягом місяця виставку відвідали багато користувачів бібліотеки та мешканців міста. Круглий стіл «Вкраїнці – будьте разом! У нас так мало перемог» відбувся за участі старшокласників, членів молодіжної організації «Пласт», громадських організацій міста, директора міського краєзнавчого музею. Для дітей молодшого шкільного віку до головного свята країни організовували виставки-конкурси малюнків «Любіть Україну свою» та «Я вірю в майбутнє твоє, Україно!», переможці яких отримали в подарунок книги українських письменників. Також, юних користувачів запрошували на заходи, присвячені видатним українцям. Це уроки: пам’яті «Співець Запорізького козацтва» до 160-річного ювілею Д. Яворницького; прекрасного «Театральні корифеї Кіровоградщини» до 170-річниці з дня народження І.Карпенка-Карого;  літературний «Умів мовчати, а не мовчав» до 80-літнього ювілею В. Симоненка.
День народження рідного міста було відзначено циклом заходів «Краю рідного образ святий». У МДБ була розгорнута книжково-ілюстративна виставка, проведено вікторину-гру «Я народився і живу в козацькому краю», історичну гру «Чи знаєш ти рідне місто», переможці якої були нагородженні книгами місцевих поетів. З нагоди 95-го дня народження поета-земляка Костя Оверченка оформлено книжкову виставку-сповідь «Поет. Громадянин. Земляк!», де були представлені усі книги автора, подаровані бібліотеці в різні роки. Бібліотекарі ведуть активну переписку з поетом, який зараз мешкає у Латвії.
Дітей зі школи-інтернату №1 та дітей-інвалідів об’єднання «Добрада», які є користувачами МДБ, часто запрошували до участі у різноманітних конкурсах, розвагах, вікторинах, іграх, виставці творчих робіт «Квіти з паперу». Тих діток, хто не в змозі був відвідувати бібліотеку, бібліотекарі обслуговували вдома.
Протягом року МДБ займалась і виявленням творчих здібностей користувачів. Так, серед учнів молодших класів провели два літературних конкурси: на кращу осінню казку «Осінній листочок» та на кращий вірш про зиму. Усі твори зачитувались маленькими авторами. Переможці були відзначені подарунками та дипломами, які вручала голова літературного об‘єднання «Літо», місцева поетеса Л.А.Лаврик. Вона також читала власні вірші та дарувала свої книги. У бібліотеці поновлювалась тека для юних поетів «Проба першого пера», де зібрані вірші користувачів і тека «Юні таланти».
Директор МДБ С.І.Шумська та місцева майстриня Л.Ю.Дворцова охоче долучились до проведення майстер-класів з виготовлення ляльок-мотанок та виробів з солоного тіста для учнів 1-7-х класів місцевих шкіл та школи-інтернату для слабозорих дітей №1.




Немає коментарів:

Дописати коментар