вівторок, 15 березня 2016 р.

До Тижня дитячого читання Про видавництво "Ранок"


                    Видавництво  «Ранок»  засноване у 1997 році у м. Харків і вже, майже, 20 років плідно працює на книжковому ринку України. За цей час видавництво здобуло велику прихильність серед читацької аудиторії як дорослої, так і дитячої. Основною спеціалізацією видавництва є випуск навчально-методичної літератури для вихователів дошкільних навчальних закладів та вчителів. На сьогодні вийшло понад 6 тис. книжкових видань.
         Окреме й дуже важливе місце у переліку книжкової продукції займає дитяча література – понад 4 тис. найменувань. Маленьким читачам пропонуються яскраво оформлені книги, які мають цікаве й змістове наповнення. Видавництво «Ранок» першим в Україні налагодило серійний випуск книг для тих, хто ще не вміє читати, не почав ходити і, навіть, говорити. Серед книг видавництва немає нецікавих. Тут можна побачити книги у незвичайному подарунковому оформленні, книжки з наліпками, саморобки, розмальовки, на картоні тощо.

Досягнення  видавництва  у  цифрах  і  фактах:

* випущено понад 800 нових книг і навчальних посібників загальним тиражем понад 12 мільйонів примірників щорічно;

* книги виходять у світ російською, українською, румунською, казахською, німецькою, англійською мовами;

* започатковано спільні проекти з провідними видавництвами США, Німеччини, Франції, Італії, Іспанії, Великої Британії, Бельгії;
                      
* відкриті регіональні представництва у 27-ми містах України та офіційні пред­ставництва в Росії, Казахстані, Молдові, Білорусі;     

* видавництво є учасником благодійних акцій і проектів, здійснює шефство над дитячими інтернатами, будинками дитини, надає безоплатну допомогу міським і сільським бібліотекам України.

* у 2013 та 2014 роках видавництво «Ранок» посіло друге місце у рейтингу довіри українських читачів (за даними дослідження компанії «Київстар» та агенції «СРК»). У 2015 році «Ранок» включено до десятки кращих українських видавництв за рейтингом журналу «Forbes».

Розподіл  дитячих  книг  за  групами, 
кожна  з  якої  має  свої  серії

1. «Читаємо дітям» має серії: «Почитаймо ввечері», «Пригоди ведмежа Падінгтона», «Улюблена мама», «Почитайте для малечі», «Скаррі», «Найкраще для малечі», «Книжки для всієї родини» та інші.                                                Найбільш значимими серіями є «Письменники – дітям», «Світова класика – дітям». У першій зібрані кращі казки, оповідання, вірші, пісеньки і байки для дітей, їх написали видатні письменники минулого і наші сучасники. У другій – привертають увагу оригінальні, яскраві та надзви­чайно емоційні малюнки знаменитого італійського художника Тоні Вульфа, який за­служено вважається класиком дитячої ілюстрації.  

2. «Читають діти» складається із серій: «Мандри Гуллівера», «10 історій по складах», «Тепер я можу читати», «Читаємо по скла­дах», «Улюблена книга дитинства», «Хутряні помпони і Ко», «Банда Піратів», «Сестри Грімм». 
     У серії «Улюблена книга дитинства» зібрані найкращі твори дитячих авторів. Тут кожна книжка — яскравий казковий світ пригод.

3. «Книги для підлітків» увійшли такі серії: «Світове фентезі», «Хроніки шукачів світів», «Країна фентезі», «Хрангели», «Таємниця Мораг», «Відьма Тхнусія», «Світ Корнелії Функе», «39 ключів», «Шкільні прикольні іс­торії», «Психологія для підлітків», «Не тримаючи язика за зубами», «Персі Джексон», «Усі пригоди Лоли», «Швидка допомога», «Читаємо із захопленням». 
      «Оксамитова колекція» включає відомі твори світових класиків дитячої пригодницької лі­тератури: Ж. Верна, 0. Дюма, М. Ріда та багатьох інших.

За матеріалами веб-сайту видавництва «Ранок»
http:// www.ranok.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар