четвер, 3 березня 2016 р.

Палітра заходів-2015 Устинівська РДБ

Багато заходів Устинівської РДБ було спрямовано на розвиток читацької культури і літературної компетентності користувачів. Під час свята «Скарбниці мудрості людської» діти слухали історію виникнення книг та бібліотек, із задоволенням брали участь у конкурсах, вікторинах, театралізованих сценках та спілкувалися з «Королевою книг». Кращим читачам бібліотеки за 2015 рік було вручено грамоти заступником голови Устинівської селищної ради О.В.Щерюком. Свята «Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає», «Мово моя – найдивніше диво…», мультимедійна  презентація «Мову чудову дав нам народ» дозволили користувачам за допомогою інтерактивних ігор та конкурсів пригадати творчість письменників, прислів’я і приказки, дізнатись про захоплюючі факти з життя книг, позмагатися в інтелектуальних мовно-літературних вікторинах, спрямованих на поглиблення знань про українську літературу і мову. Презентація книжкової виставки  «Книжкова планета дитинства» та літературне асорті «Книжка в гості завітала» познайомили користувачів не тільки з сучасною рейтинговою літературою, але й з улюбленими книжками кількох поколінь. 

З великим задоволенням юні користувачі взяли участь у заходах до шевченківських свят: поринули у віртуальну подорож «Шляхами, що сходив Тарас», брали активну участь у літературно-пізнавальній вікторині «Що ми знаємо про Кобзаря?», декламували найкращі поезії Шевченка, знайомились з книгами, альбомами представленими на виставці «Безсмертне слово Кобзаря».

Учасники літературно-народознавчого театралізованого свята «Андріївські вечорниці» потрапили в атмосферу справжнього українського дійства, яку передавали вишиті рушники, різнобарвні хустки, розповіді про народні звичаї, щедрий український стіл.





Немає коментарів:

Дописати коментар