четвер, 22 лютого 2018 р.

Мозаїка бібліотечних заходів 2017

ЦБД Кіровоградської МЦБС

практикує форми різнопланових заходів, що краще розкривають тематику, додають інформаційної насиченості, ефективності та добре сприймаються користувачами. Наприклад, у програмі Дня інформації «Країна потребує професіоналів» діти із задоволенням брали участь у: бібліошопінгу «Робота. Професія. Покликання»; інформаційному гіді «Навчальні заклади мого міста і не тільки»; профорієнтаційній грі «Найкраща»; он-лайн-тестуванні «Твої здібності»; перегляді відео презентації «Професії майбутнього» та виставці-подіумі «Україна потребує професіоналів», а також слухали поради від студентів «Професійні перспективи». У рамках Дня бібліографії «Місто – це Я і Ти», присвяченому 263-й річниці міста Кропивницький, відбулись: турнір краєзнавчих інтелектуалів «І дорослі, і малі, знайте витоки свої»; бліц-конкурс «Знайомі обличчя земляків»; презентація рекомендаційного покажчика «Кропивницькі поети – місту»; перегляд літературно-краєзнавчих видань; екологічне попурі за творами письменників-земляків за участі юних акторів бібліотечного театру «Буратіно»; «Бібліоцукерня», під час якої кожен читач разом із книгою отримував солодкий приз; вільний мікрофон «Ода рідному місту».
Бібліотечний захід зустріч поколінь «Солдат війни не вибирає» мабуть надовго запам’ятається його учасникам – школярам та В. Є. Карпову – офіцеру запасу ЗС України, головному отаману Кіровоградської обласної громадської організації «Центральний козацький округ», генерал-полковнику козацтва, письменнику. Він докладно розповів про героїчне минуле України від Гетьманського козацького війська до героїчного сьогодення солдатів та офіцерів, про приклади незламності українських воїнів.

Акцентом в роботі центрів спілкування користувачів був розвиток самостійності та ініціативи їх учасників. Так, дівчата з клубу «Наталка» стали ініціаторами рандеву з книгою «Читайте з нами українське», на якому обговорювались прочитані твори. Після чого, гуртківці склали буклет «Прочитай, «Наталка» рекомендує». А обговорення та тренінгові вправи під час велнес-тренінгу «Пароль до довголіття» дали змогу юнкам написати інструкцію до дій «Життя в стилі ВЕЛНЕС». Захід тет-а-тет «Тривоги юної пори», де йшлося про наслідки вживання наркотиків та «вільного кохання», за ініціативи клубників, закінчився вуличним флешмобом «Ми – за здоровий спосіб життя». А ось учасники лялькового театру «Буратіно» для всіх бажаючих проводили майстер-класи по створенню лялькового театру «Ляльки на долоні» з використанням кіндер-іграшок.

 Юні майстри з гуртка «Книжкова скарбничка», організували  виставку «Книга з автографом» від письменників, відкрили арт-майстерню «Стара-нова книга», де показали, як з непотрібної чи старої книги створити щось оригінальне та поділилися секретами декорування. Працювало й бюро добрих справ «Рятуємо старих друзів», за час роботи якої відремонтовано 264 бібліотечні книги.
У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» проведено пізнавально-просвітницький захід «Дитинство – простір без насильства» разом зі спеціалістами Служби в справах дітей виконавчого комітету міської ради та міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Слайд-презентація «Зупинимо насильство разом!» підсилювала емоційне сприйняття при обговоренні питання про насильство в сім’ї, дитячому колективі та інтернет-просторі, «Що таке буллінг? Як його зупинити?», які активно обговорювали підлітки. Головне – діти зрозуміли – як уберегтися від негативних явищ і що за скоєні злочини потрібно нести відповідальність. Весь захід супроводжувався сигнальною інформацією про організації, які можуть допомогти в критичних ситуаціях.





Немає коментарів:

Дописати коментар