вівторок, 25 квітня 2023 р.

 КЗ «Міська дитяча бібліотека 

Світловодської міської ради»

Діяльність дитячих бібліотек області

у 2022 році

Практично, протягом року, бібліотека була волонтерським центром «До перемоги разом», бібліотекарі займались заготовками для плетіння сіток, подушок, карематів, вязанням шкарпеток.

Бібліотека обслуговувала дошкільників з 6-ти дитячих садків, учнів 6-ти міських шкіл та СПТУ, вихованців школи-інтернату №1 для слабозорих дітей, студентів економічного коледжу. Влітку бібліотеку відвідували відпочиваючі школярі з літніх оздоровчих таборів 4-х шкіл та зі школи юних моряків, а також діти, що приїхали до міста з окупованих територій. Заклад співпрацював з краєзнавчим музеєм, об’єднанням інвалідів «Добрада». Спонсором, практично, усіх бібліотечних заходів були Суспільна Служба України та міський осередок «Пласту», волонтерський центр «До перемоги разом».

Фахівці організовували заходи до визначних державних дат, подій України та краю. Зокрема, це: виставки - подорож «Віхи історії», -історичних документів «Історія затоплених сіл» спільно з краєзнавчим музеєм, - реклама «Славетна історія рідного краю», - порада «Для талановитих дітей та дбайливих батьків»; козацький турнір «Ми – нащадки запорожців»; історичний екскурс «Скорботний 33»; експрес-вікторина «Наша гордість – прапор» із селфі біля розгорнутого прапора України; урок-подорож «Україна – це Європа»; краєзнавче рандеву «Історія моєї малої батьківщини»; фоточелендж «Новітні українські герої»; стенд пам’яті «Вони любили життя і Україну» героям-землякам, які загинули в боротьбі з російськими загарбниками; майстер-класи «Жовто-блакитний мікс» з виготовлення патріотичних браслетів та ляльки-мотанки; гра-тренінг «Вчимося любити ближнього»; виставка творчих робіт користувачів-учнів та дошкільнят; виставка малюнків «Я зростаю разом з Україною» та інші.

Спрямовувалась робота й на рекламу бібліотеки, книги, мови шляхом таких заходів, як: екскурсія «Бібліотека – дім для чомучок»; День відкритих дверей «Ласкаво просимо до бібліотеки»; бібліотечні гостини «Автостопом бібліотекою»; відкрита трибуна «Зроби Україні подарунок – говори українською»; акція «Юнь читає Кобзаря»; мистецький круїз «Іду з дитинства до Тараса»; великий літературний кросворд онлайн «Пригоди в бібліотеці»; квест «Пригоди з читайменом», піжамна вечірка «Улюблена книга на ніч»; читацькі вибори «Суперкнижка».

Фахівці займались формуванням інформаційної культури відвідувачів, для яких проводили: бібліоподорож «Сторінками улюблених книг»; бібліотечний урок «Читати – багато знати»; бліцтурнір «Улюблені книжки наших бабусь»; вікторина «Мій улюблений герой в країні казок»; бесіда-порада про бережне ставлення до книг; години  - корисних порад «Твоя безпека в Інтернеті», - інформаційна «Книжкова лікарня», де діти вчилися «лікувати книги» та інші.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар