четвер, 7 березня 2024 р.

 Новоархангельська  БФД  у  2023  році                         

Новоархангельська бібліотека-філія для дітей КЗ «ЦПБ» Новоархангельської селищної ради спрямовувала роботу на популяризацію книг серед відвідувачів та їхнє корисне дозвілля. Співпраця з користувачами здійснювалась, в основному, з навчальним закладом «Новоархангельський ліцей «Меридіан».

Користувачі бібліотеки були учасниками різноманітних конкурсів Всеукраїнських – «Творчі канікули», «Лідер читання», «Конституція для всіх: і великих і малих», а також – Всеукраїнського тижня дитячого читання, Національного тижня читання та обласної акції «Читай-компанія мандрує регіоном».

Бібліотекарі організовували і впроваджували форми заходів, що подобаються відвідувачам. Зокрема, це: книжкова виставка «Пишаюся тобою Україно»; патріотична акція «Ми українці – ми одна родина»; бесіда «Про великі міста України, їх історію, традиції, культуру»; гра-вікторина «Ми українці – честь і слава незламним»; мовні ігротека «Знаємо українську» та вікторина «І буде вічно українське слово»; інтелектуальні ігри «Знавець рідної мови», «Словникар», «Мовне асорті»; народознавчі – ранок «Свята паска в хату завітає – людей Великдень привітає» та віночок «З Днем вишиванки, Україно моя!»; виставка-інсталяція «Шедеври чарівної осені»; свята «Усе про мою маму» із заповненням анкети про маму, іграми «Матінку впізнаю я», «Про що мріє моя мама» та «В український любий край їде святий Миколай». Під час акції «Хай буде Мир у рідній Україні» діти створювали паперовий символ миру – голуб, де писали свої розуміння слова «мир». Таким чином, було зроблено патріотичний плакат «Діти України мріють про МИР». Насамкінець заходу учасники озвучили флешмоб «Хай сонцю і квітам всміхаються діти». Сподобалися дітям святкові ранки «Прагнуть всі на світі діти жити в мирі і радіти», «Я намалюю щасливу дитину» з декламуванням віршів, правовими іграми, інтелектуальними конкурсами та малюванням. Однією з популярних форм заходів читачів були майстер-класи з виготовлення вітальної листівки «Любій матусі», «Зимова казка в гості завітала» зі створення зимових прикрас для книжкової виставки та інші.

Позитивно сприймалися користувачами заходи, в яких йшлося про бібліотеку і книгу: екскурсії до бібліотеки «Дім, де зберігається дитинство»; гра «Бібліотечна мозаїка»; відео «Одного разу у бібліотеці», з якого діти дізналися про цікаві бібліотечні заходи; книжкові виставки «На побачення з цікавими книжками», «Читання – краще навчання»; вікторина «Відкриваєш книгу – відкриваєш світ»; голосні читання «Слово Кобзаря єднає душі»; «Реальність і фантазія сучасної казки» та за книжками – М. Павленко «Чи шкідливо ходити покрівлями гаражів», «Русалонька із 7-В» і С. Дерманського «Чудове Чудовисько»; літературний круїз «Сучасна книжка – сучасним дітям»; розмова в дружньому колі «Твій вільний час і книга»; рекламна пауза «Книжкові цікавинки»; «Хіт-парад дитячих вподобань», складений бібліотекарями і користувачами до Міжнародного дня дитячої книги; флешмоб «Захопленні читанням» на сторінці фейсбук; літературний вечір «Кохання – мить прекрасна»; літературні івенти «Читай! Мрій! Мандруй!».



 




Немає коментарів:

Дописати коментар